FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 9. travnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

VINKOVCI - Pri stručnoj knjižnici koja djeluje pri Općoj županijskoj bolnici Vinkovci uskoro će biti osnovan posudbeni odjel za pacijente, izvijestio je vinkovački ogranak Matice hrvatske (MH), koji je i inicijator osnivanja toga odjela. Uz izdanja vinkovačkog ogranka, značajnu potporu u formiranju knjižnog fonda za pacijente dala je i središnjica Matice hrvatske u Zagrebu, a ukupno je riječ o stotinjak naslova koji će uskoro biti na raspolaganju pacijentima u toj bolnici. "Osnivanjem posudbenog odjela za pacijente dodatno će se podići razina skrbi za pacijente, pomoći bolesnicima da lakše provedu vrijeme u bolnici te pridonijeti procesu ozdravljenja", ističu iz vinkovačke MH.

SISAK - U Savi nedaleko od mosta u Martinskoj vesi jutros oko 9,30 sati pronađeno je truplo žene, čiji identitet za sada nije utvrđen, izvijestila je sisačko-moslavačka Policijska uprava. Mještani kažu kako u njihovom mjestu i nekoliko uzvodnih sela nije prijavljen nestanak nijedne osobe, pa se pretpostavlja da je voda donijela tijelo do Martinske vesi. Očevid je u tijeku.

ŠIBENIK - Zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti, u policijsku pritvorsku jedinicu u Šibeniku jutros su oko 4,50 sati dovedena dva mještanina Tribunja, 32-godišnji i 37-godišnji muškarac. Istragom je utvrđeno da je privedeni dvojac jučer oko tri sata u Tribunju, tijekom policijskog postupanja, najprije verbalno, a onda i fizički nasrnuo na policajce. Nakon što su ih policijski službenici savladali, Tribunjci su privedeni u vodičku policijsku postaju, a zatim su i uhićeni, te uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku u šibensku policijsku postaju.

ZAGREB - U tekućoj sezoni, u kojoj Teatar &TD ponovno iščitava kazališne klasike, u četvrtak, 12. travnja, premijerno će u Velikoj dvorani &TD-a biti izvedeno remek djelo Ranka Marinkovića "Glorija" u režiji Saše Božića. Osam godina nakon zadnjeg uprizorenja Glorije (HNK, režija Božidara Violića), zagrebačka publika ponovno će imati priliku pogledati Marinkovićev "mirakul u šest slika", koji slovi ponajboljim djelom hrvatske književnosti druge polovine 20. stoljeća. Mladi redatelj Saša Božić najavljuje vizualni spektakl i inovativnu izvedbu u kojoj je bitno sažet originalni tekst, ali i sačuvan melodramatski zaplet ljubavna priče u udaljenoj otočnoj biskupiji, u kojoj ambiciozni svećenik trenira bivšu cirkusantkinju za izvođenje crkvenih čuda kako bi povratio izgubljenu pastvu. Naslovna uloga Glorije povjerena je Nataši Dangubić, dok ostali dio glumačkog ansambla čini nova generacija mladih glumaca: Nika Burđelez, Milica Manojlović, Filip Riđički, Silvio Vovk, Jure Radnić, Dado Ćosić i Marko Antunović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙