FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 13. ožujka 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

SPLIT/OMIŠ - Požar na brdu iznad Piska kod Omiša do jutros je zahvatio oko 25 hektara površine i u njegovu gašenju sudjeluje 30 vatrogasaca i jedan kanader, a vatrena stihija širi se prema Jadranskoj magistrali i naselju Marušići, izvijestili su omiški vatrogasci. "Vatrena stihija se kreće u smjeru Jadranske magistrale i naselja Marušići. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da obranimo kuće", rekao je za Hinu zapovjednik omiškoga vatrogasnog područja Ivan Kuvačić. Problem je što povremeno puše bura, a povremeno tramontana koji razbuktavaju vatru i mijenjaju joj pravac kretanja. To otežava posao vatrogascima. Požar je buknuo jučer u poslijepodnevnim satima i vatrogasci su ga sinoć bili lokalizirali, ali se poslije ponoći i jutros ponovno aktivirao.

ZAGREB - Hrvatski sabor sutra zasjedanje nastavlja raspravom o Godišnjem izvješću o radu Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja za 2010. godinu. Agencija kao svoju temeljnu zadaću obavlja poslove zaštite tržišnog natjecanja te odobravanja, nadzora provedbe i eventualnog povrata državnih potpora, a u 2010. riješila je 323 predmeta od čega 250 iz područja tržišnog natjecanja, te 73 iz područja državnih potpora. Agencija je odgovorila na više od 200 upita poduzetnika, kao i provodila mjere iz svoje nadležnosti usmjerene na restrukturiranje odnosno privatizaciju hrvatskih brodogradilišta. U listopadu 2010. počela je primjena novog Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja pa je i ta činjenica obilježila aktivnosti Agencije u toj godini.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otputovat će danas u službeni posjet Rimu, gdje će sutra s rimskim gradonačelnikom Giovannijem Alemannom potpisati Izjavu o namjeri između Zagreba i Rima, Riječ je o svojevrsnoj kruni suradnje dvaju gradova koja će se na ovaj način pojačati, posebno u domeni kulture, povijesne baštine, sporta, urbanističkog i tehnološkog razvoja, gospodarstva, javnih radova, javnog prijevoza, zaštite okoliša, obrazovanja i turizma, priopćeno je iz Službe za informiranje Ureda gradonačenika.

ZAGREB - Nevladina organizacija za zaštitu prirode WWF pozvala je danas hrvatske građane da potpišu peticiju za spas Dunav koju će predati ministrici zaštite okoliša i prirode Mireli Holy 22. ožujka, na Svjetski dan voda. Organizacija ističe da se ne slaže s planiranim projektom regulacije Dunava jer je park prirode Kopački rit najvrjednije i najočuvanije močvarno područje na Dunavu. WWF podsjeća da je ministarstvo to područje nominiralo UNESCO-u u sklopu tzv. Europske Amazone kao jezgru budućega Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav. Odobri li se projekt regulacije Dunava, WWF ocjenjuje kako bi to uništilo prirodni tok narušavajući dotok vode u Kopački rit te upozorava na mogućnost ozbiljna ugrožavanja populacija strogo zaštićena orla štekavca i ugroženih vrsta poput crne rode ili jesetre. Peticija se može potpisati na mrežnoj stranici projekta Zaštita europske linije života - www.amazone-of-europe.com, priopćeno je iz WWF-a.

ZAGREB - Ina je danas pokrenula drugi po redu natječaj NajMentor/ica u sklopu kojeg će studenti imati prigodu nominirati profesora ili profesoricu iz srednje škole koji su u njima potaknuli želju za učenjem i napredovanjem te usadili ljubav prema prirodnim znanostima. Mentore je moguće nominirati u prirodoslovnim područjima matematike, fizike i kemije, a studenti tehničkih i tehnoloških, prirodoslovnih i fakulteta geoznanosti pozvani su da se uključe u natječaj preko nominacija svojih profesora, objavila je Ina.

ZAGREB - Vozač kamiona poginuo je jutros u prometnoj nesreći koja se dogodila jutros u Zagrebu kod benzinske postaje na Aleji Bologne. Kamion je, iz zasad nepoznatih razloga, sletio s ceste i zabio se u obližnji betonski zid.

ZADAR - Pijani 31-godišnji vozač iz Splita koji je sinoć u Zadru vozio velikom brzinom i nije se zaustavljao na semaforima, a ni na policijske svjetlosne i zvučne signale, policija je zaustavila u Crnom, a tada je vrijeđao i fizički napao policajca, izvijestila je jutros zadarska Policijska uprava. Vozač je potom svladan, a zbog alkoholiziranosti zadržan je u policiji. Protiv njega je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog napada na službenu osobu.

VINKOVCI - Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je danas o tri jučerašnje dragovoljne predaje oružje te još jednom pozvala građane - koji čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva - da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu vukovarsko-srijemske Policijske uprave (PU) preuzeli su jučer od građana dvije protupješačke antimagnetne mine, trotilski metak od 200 grama, automatsku pušku, šest ručnih bombi i 450 komada streljiva.

VINKOVCI - Policija je sinoć na vinkovačkom području uhitila devetero Somalaca koji su iz Srbije ilegalno ušli u Hrvatsku, izvijestila je jutros vukovarsko-srijemska Policijska uprava. Od početka 2012. do danas, na području te su policijske uprave u nedozvoljenom prelasku granice zatečena i uhićena 84 stranca, među kojima najviše Afganistanaca, kojih je bilo 34. U istom je razdoblju lani vukovarsko-srijemska policija uhitila 101 stranca u nezakonitom prelasku državne granice, a u cijeloj 2011. godini čak 1.114.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙