FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Puljić: Ne bojte se svjedočiti svoju vjeru!

SARAJEVO, 6. travnja 2012.(Hina) - Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić pozvao je sve vjernike da u vremenu prisjećanja na Kristovo uskrsnuće u njegovoj žrtvi pronađu izvor nove snage i učvršćenja u vjeri te da to iskustvo prenose svojim svjedočenjem i življenjem.

"Ne bojte se biti i ostati Kristovi. Ne bojte se biti prepoznatljivi. Ne bojte se očitovati u svom vjerničkom identitetu na svom mjestu i na svim prostorima. Neka nas jasno prepoznaju da vjerujemo u uskrslog Krista i da živimo iz te vjere", pozvao je kardinal Puljić u svojoj uskrsnoj poruci objavljenoj u petak u Sarajevu.

Vrhbosanski nadbiskup podsjetio je kako je važno da se istinska vjera ugradi i u osobni stil života, kako javnog tako i privatnog.

Te se vrijednosti, po njegovim rječima, posebice trebaju očitovati u obitelji koja treba biti gnijezdo ljubavi i hrabra suradnica s Bogom koji je darovatelj života.

Vjera također mora živjeti i kroz izgradnju međuljudskih odnosa čime će se na najbolji način svjedočiti predanost Isusu, poruka je kardinala Puljića.

On je u svojoj poruci u povodu Uskrsa također podsjetio da se i povjerenje u život može očitovati kroz nadu kojom nastojimo da dobro pobijedi svako zlo.

"Neka uskrslo svjetlo zrači u našim nakanama i nastojanjima na svim razinama. Tada će ova godina vjere biti snaga pozitivne energije, ne samo za nas katolike nego i za cijelo društvo u kojem živimo i kojeg želimo izgrađivati u jednakopravnosti", poruka je kardinala Puljića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙