FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beogradski nadbiskup uputio uskrsnu čestitku vjernicima

BEOGRAD, 5. travnja 2012. (Hina) - Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar uputio je u četvrtak u povodu blagdana Uskrsa, koji katolici slave u nedjelju, uskrsnu poslanicu vjernicima, podsjetivši ih na važnost molitve i vjere za život u ljubavi i zajedništvu.

Čestitajući katoličkim vjernicima najveći blagdan - Uskrs, Hočevar je zaželio ''da otkrijemo, spoznamo i iskusimo da nismo sami i zaboravljeni'' te ''da nas ne osvajaju izoliranost i smrt, već da nas u svemu obuzima snaga života, ljubavi i zajedništva''.

Na taj se način, po Hočevarovim riječima, spoznaje koliko je značajno da se obitelji kontinuirano okupljaju na obiteljsku, a crkvene zajednice na liturgijsku molitvu, ''jer je naše okupljanje uvijek znak Uskrsa, života i nade''.

Beogradski nadbiskup uputio je čestitke i pravoslavnim vjernicima, koji Uskrs obilježavaju tjedan dana kasnije.

Hočevar je poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Irineju poslao pismo u kojem njemu, pravoslavnom svećenstvu, monaštvu i vjernicima čestita Uskrs, uz tradicionalne riječi ''Hristos voskrese – vaistinu voskrese''.

U povodu Uskrsa u subotu navečer u beogradskoj crkvi Krista Kralja održat će se uskrsno bdijenje koje će, kako je najavljeno, izravno prenositi srbijanska državna televizija RTS, dok će u nedjelju, na Uskrs, u istoj crkvi biti služena misa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙