FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DZS: povećana proizvodnja šumarskih proizvoda

ZAGREB, 6. travnja 2012. (Hina) - U državnim i privatnim šumama u Hrvatskoj u 2011. proizvedeno je ukupno više od 5,2 milijuna prostornih metara šumarskih proizvoda, što je 18 posto više nego u 2010. godini, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Ukupna proizvodnja četinjača veća je za 16 posto i iznosi 707 tisuća prostornih metara, a proizvodnja listača je povećana 19 posto, na 4,5 milijuna prostornih metara.

Prošle je godine prema godini ranije proizvodnja ogrijevnog drva (uključujući drvo za drveni ugljen) porasla 38 posto, na 1,4 milijuna prostornih metara. Povećana je i proizvodnja industrijskog drva, za 13 posto, na 3,8 milijuna prostornih metara.

Prema podacima statistike, proizvodnja sadnica i presadnica u 2011. je porasla za 40 posto u odnosu na godinu ranije, odnosno proizvedeno je 11,7 milijuna komada sadnica i presadnica drveća.

Državni zavod za statistiku objavio je i podatke o utrošku zaštitnih sredstava za zaštitu šuma, a prema njima u Hrvatskoj je u 2011. za zaštitu šuma utrošeno 42,5 tona zaštitnih sredstava, što je povećanje u odnosu na godinu ranije za 39 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙