FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 9. ožujka

ZAGREB, 8. ožujka 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 9. ožujka.

ZAGREB - Predstavljanje nove publikacije "Sektorske analize" koju zajedno pripremaju Ekonomski institut Zagreb i časopis Banka. (11,00 sati, Hrvatska gospodarska komora - Komora Zagreb, Draškovićeva 45/I).

VINKOVCI - Otvaranje dvodnevnog međunarodnog pčelarskog sajma opreme i pčelinjih proizvoda pod nazivom "9. pčelarski dani" na kojem će sudjelovati više od osamdeset izlagača iz Hrvatske, Srbije, BiH i Slovenije (11,00 sati, velika dvorana Sportsko-rekreacijskog centra Lenije).

ZAGREB - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u Hrvatskoj su u veljači u odnosu na siječanj bile više za 1,8 posto, a u odnosu na veljaču lani bile su veće za 5,8 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Kada se isključe cijene energije, statistika pokazuje da su proizvođačke cijene na mjesečnoj razini porasle za 0,5 posto, a na godišnjoj za 1,8 posto. Najviše su u veljači u usporedbi s istim mjesecom prošle godine porasle proizvođačke cijene u rudarstvu i vađenju, za 39,2 posto, ponajviše pod utjecajem 56,7 postotnog rasta proizvođačkih cijena u vađenju sirove nafte i prirodnog plina. U prerađivačkoj industriji statistika bilježi rast proizvođačkih cijena na godišnjoj razini za 4,6 posto, pri čemu se u proizvodnji prehrambenih proizvoda bilježi rast za 3,8 posto, a u proizvodnji rafiniranih naftnih proizvoda za 24,3 posto. U opskrbi vodom; uklanjanju otpadnih voda, gospodarenju otpadom te djelatnostima sanacije okoliša proizvođačke su cijene na godišnjoj razini porasle za 8,4 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 1,1 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙