FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevo i Vukovar jačat će uzajamnu suradnju

SARAJEVO, 5. travnja 2012.(Hina) - Gradonačelnici Sarajeva i Vukovara Alija Behmen i Željko Szabo suglasili su se u četvrtak tijekom susreta u Sarajevu kako je potrebno nastaviti dosadašnju uspješnu suradnju dvaju gradova koje veže prijateljstvo ali i slična sudbina u proteklom ratu.

Vukovarski gradonačelnik u Sarajevu boravi kao gost gradske uprave u povodu obilježavanja 6. travnja, dana oslobođenje Sarajeva u Drugom svjetskom ratu, koji će ove godine biti i posebno obilježen u znak podsjećanja na 550. obljetnicu osnutka tog grada kao urbanog središta ali i na početak troipolgodišnje opsade grada 1992. godine.

Iz sarajevske gradske uprave priopćeno je kako su Behmen i Szabo razgovarali i o provedbi sporazuma o suradnji dvaju gradova potpisanog u prosincu 2011. godine u Vukovaru.

"Iznimno sam počašćen jer imam priliku da s prijateljima u Sarajevu dijelim radost povodom važnih obljetnica za ovaj grad te da se odavanjem počasti prisjetimo žrtava, u čemu mi iz Vukovara imamo posebno suosjećanje", kazao je Szabo.

Behmen je pak kazao kako je vrijeme da dva grada stradalnika pojačaju suradnju na svim područjima koja su od interesa za njihove građane.

Sporazumom potpisanim potkraj 2011. godine predviđeno je da Sarajevo i Vukovar surađuju na cijelom nizu aktivnosti, od jačanja lokalne samouprave preko kulture, obrazovanja i znanosti pa do međunarodnih odnosa, zaštite okoliša i malog i srednjeg poduzetništva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙