FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tadić s predstavnicima Srba iz susjednih zemalja

BEOGRAD, 15. ožujka 2012. (Hina) - Srbijanski predsjednik Boris Tadić sastao se u četvrtak u Beogradu s predstavnicima Srba iz susjednih zemalja i pritom im obećao potporu Srbije u očuvanju njihova identiteta.

Tadić je s predstavnicima Srba iz susjednih zemalja razgovarao o suradnji, zaštiti interesa i unaprjeđenju položaja srpskih zajednica u tim zemljama i daljnjem razvoju dobrosusjedskih odnosa.

Tadić je razgovarao s predstavnicima Srba iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Rumunije, Albanije i Mađarske.

U razgovoru s njima Tadić je, kako je priopćeno iz njegova ureda, naglasio da Srbi trebaju biti lojalni građani država u kojima žive, a da će Srbija nastaviti podupirati i poticati sve aktivnosti i projekte usmjerene prema očuvanju nacionalnog identiteta Srba u okružju.

Tadićevi sugovornici izrazili su zadovoljstvo time što je Srbija stekla status kandidata za članstvo u Europskoj uniji te poručili kako je napredak Srbije u procesu eurointegracija od velikog značenja za sve države u susjedstvu, navodi se u priopćenju.

U ime Srba iz Hrvatske sastanku su nazočili predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Vojislav Stanimirović i predsjednik udruge "Zajedničko vijeće općina Vukovar" Dragan Crnogorac, a među sudionicima je bio i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙