FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21,00 sat

ZAGREB, 1. travnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21, 00 sat:

ZAGREB - Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić najavio je danas u razgovoru za RTL da će dio ljudi koji ne mogu dati izvanredne rezultate morati otići, barem što se tiče njegova ministarstva. Ministar je rekao da će nešto otići prirodnom selekcijom, nešto otpremninama, nešto Royal osiguranjem, a nešto negativnim ocjenama. Naglasio je da u svakom slučaju, što se tiče njega i njegova ministarstva to moraju napraviti, a nada se da će tako biti i drugdje. "Svi oni znaju da sve ono što zaista ne valja mora ići", ustvrdio je Čačić, dodavši da se to mora čistiti kako bi se otvorio prostor za obrazovane, pametne, uglavnom mlade ljude.

ZAGREB - U povodu svojih prvih sto dana vlada je na društvenim mrežama postavila video uradak "100 sekundi za 100 dana online vlade" u kojem je s građanima podijelila zajedničke trenutke otkad je s dolaskom na vlast uspostavila komunikaciju s javnošću putem interneta. "U prvih sto dana donijeli smo proračun niži za 3,4 milijarde, donijeli smo tešku odluku o brodogradilištima, zadržan je kreditni rejting, uvodi se red u plaćanje poreza, pripremaju se investicije, referendum za ulazak u EU prošao je dvotrećinskom većinom", napisala je vlada, uz video uradak"100 sekundi za 100 dana online vlade". Vlada je pozvala online korisnike da nastave zajedno mijenjati internet i politiku u Hrvatskoj. "Ovog videa ne bi bilo bez vas, tek smo na početku", poručio je online vladin tim. Svoje društvene stranice vlada je otvorila nakon primopredaje vlasti krajem prošle godine, kao novinu u komunikaciji vlasti i javnosti u Hrvatskoj. Od tada je na twitteru postavila preko 1700 "tvitova" i stekla 7000 sljedbenika, na fecebooku je stekla preko 23.000 "lajkova", dok je na youtube postavila 80-ak video uradaka i na flickru dvjestotinjak fotografija.

PLITVICE - Potpredsjednica Sabora Jadranka Kosor, predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane Josip Đakić, predsjednik Odbora za obranu Tomislav Ivić te nekoliko predstavnika braniteljskih udruga položili su danas uz spomenik poginulom redarstveniku Josipu Joviću vijenac i zapalili svijeće, u povodu 21. obljetnice akcije „Plitvice“. Pošto je jučer bio veliki skup obilježavanja obljetnice na kojoj je bio i državni vrh predvođen predsjednikom Ivom Josipovićem, novinari su pitali Jadranku Kosor koji je razlog što je došla danas, a ne jučer. „Ovdje sam danas kao potpredsjednica Hrvatskog sabora jer ni ja ni predsjednici odbora Ivić i Đakić nismo dobili poziv za jučerašnji skup. Međutim to nije važno, mi smo ovdje jer osjećamo ljudsku potrebu i dužnost, a posebno Tomislav Ivić i ja, kao bivši ministri hrvatskih branitelja, da se poklonimo žrtvi Josipa Jovića koji je dao život za neovisnu, slobodnu i demokratsku Hrvatsku“, kazala je Kosor. Dodala je da ovo mjesto na Plitvicama treba biti mjesto gdje ćemo uvijek jedni drugima reći da ćemo biti bolji, pametniji i raditi za dobrobit jedine nam Hrvatske.

SPLIT - Požar u hrastovoj šumi kod Poličnika – Lovinac u zadarskoj županiji buknuo je danas u poslijepodnevnim satima i zahvatio je 20 hektara površine, izvjestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Požar gase pripadnici JVP Zadar sa šest vatrogasaca i tri vozila, a uključili su se po jedana kanader i air traktor, navodi se u priopćenju DUZS-a. Vatrogasno operativno središte DUZS- u 14:25 sati zaprimilo je od Vatrogasnog operativnog centra (VOC-a) Zadar dojavu o ovom požaru u 14:25 sati.

SPLIT - Grand Prix Bisera mora 2012. - međunarodne manifestacije kulinarstva koja je u protekla četiri dana održana u Supetru na Braču, pripala je kuharu Evgeniyu Chukalkinu iz Rusije, drugi je bio Przemyslav Czekala iz Poljske, a treći Iztok Gumzej iz Slovenije, priopćio je večeras Savez kuhara mediteranskih i europskih regija (SKMER), koji je sedmu godinu za redom organizirao ovaj festival kuhara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙