FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 10. ožujka 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je kako očekuje da će telekom operateri T-Com i VIPnet, kao i drugi koji koriste javnu infrastrukturu, sudjelovati u troškovima, jer je to "pravedno, zakonito i moralno".

"Nisam znao da telekom operateri T-Com i VIPnet već 15 godina ne plaćaju korištenje releja Ministarstvu obrane, a nema niti jednog razloga da svatko tko koristi javnu strukturu ne sudjeluje u troškovima i ne plaća naknadu. Očekujem da će se odnosi urediti te da će, ne samo te dvije kompanije, jer ima i drugih koji koriste javnu infrastrukturu, sudjelovati u troškovima. To je pravedno, zakonito i moralno", rekao je Josipović, nakon tradicionalne kave s građanima, odgovarajući na novinarski upit.

Upitan kako komentira vladinu odluku po kojoj ministri mogu zapošljavati najbliže suradnike bez javnog natječaja, Josipović je rekao kako se radi o novom konceptu po kojemu će ubuduće oni koji dobiju izbore jedan dio tima dovoditi sa sobom, ali će nakon što im istekne mandat svi ti ljudi otići.

"Ideja je zanimljiva i mogla bi podići kvalitetu rada u državnoj upravi", smatra predsjednik Josipović.

SPLIT - Požar na devetom katu splitske zgrade, u čijem je prizemlju nekoć bilo smješteno sjedište dnevnog lista "Slobodna Dalmacija", buknuo je danas prijepodne, ali su ga vatrogasci najprije uspjeli za 12 minuta staviti pod nadzor te u sljedećih pola sata i ugasiti, izvijestili su danas u splitskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi. Nitko nije ozlijeđen.

U gašenju požara sudjelovalo je 14 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila.

Prema prvim neslužbenim informacijama, pretpostavlja se da je požar buknuo zbog kvara na električnim instalacijama u spremniku pored jednog stana.

VINKOVCI - Međunarodni pčelarski sajam opreme i pčelinjih proizvoda, koji je otvoren danas u vinkovačkome Sportsko-rekreacijskom centru "Lenije", okupio je više od 80 izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije.

Hrvatsko pčelarstvo nalazi se u usponu i ta gospodarska grana bilježi dobre proizvodne i izvozne rezultate, kazao je predsjednik Hrvatskoga pčelarskog saveza Martin Kranjec tijekom svečanosti otvorenja sajma.

Govoreći o stanju u hrvatskom pčelarstvu, Martin Kranjec je izrazio zadovoljstvo što je vlada premijera Zorana Milanovića prihvatila Nacionalni pčelarski program te je za njegovu provedbu, u ovogodišnjem državnom proračunu osigurala 18 milijuna kuna.

"U Hrvatskoj se pčelarstvom bavi oko 8.000 pčelara koji raspolažu s oko 400.000 košnica", naveo je Kranjec dodajući kako naša zemlja godišnje izveze između 1.200 i 1.500 tona meda.

Potrošnja meda u Hrvatskoj u prosjeku iznosi oko kilogram po glavi stanovnika, a kada bi se povećala za još barem pola kilograma, ne bi bilo potrebe za izvozom jer bi svu domaću proizvodnju potrošila hrvatska domaćinstva.

SPLIT - Splitska policija kazneno je prijavila dvojicu braće, koji su tijekom četiri mjeseca ukrali ukupno dvije tone ribe iz ribogojilišta, te trojicu muškaraca koji su ukradenu ribu preprodavali.

Vlasnik ribogojilišta Biop u Otoku Dalmatinskom kod Sinja oštećen je tako za oko 100.000 kuna, rečeno je danas u splitskoj policiji.

Iz tog ribogojilišta su braća, 22-godišnjak i 24-godišnjak, u posljednja četiri mjeseca noću krali po 50-ak kilograma svježe pastrve. Prodavali su je za 10 kuna po kilogramu 24-godišnjaku iz Bajagića, a on dalje 53-godišnjaku i 48-godišnjaku, koji su je zatim prodavali po cijeni od 30 kuna po kilogramu.

Braća su prijavljena za tešku krađu, a preprodavači za prikrivanja kaznenog djela.

RIJEKA - Obilaskom zgrade HNK "Ivana pl. Zajca" i prostora oko Mrtvog kanala u središtu Rijeke zaključuje se prva godina projekta "Upoznajmo svoj grad da bi ga više voljeli" u kojem se, pod stručnim vodstvom, organiziraju obilasci za skupine zainteresiranih građana po povijesnim dijelovima Rijeke.

Projekt organiziraju Centar tehničke kulture iz Rijeke i udruga za zaštitu i promicanje riječke industrijske baštine Pro Torpedo, a provode ga volonteri. Odvija se u suradnji s gradom Rijekom i njegovim projektom EGOV4U kojim se upotrebom informacijsko-komunikacijske tehnologije, odnosno edukacijom i povećanjem dostupnosti interneta, e-usluga i informatičke opreme, smanjuje socijalna isključenost u društvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙