FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak 2. travnja

ZAGREB, 1. travnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 2. travnja.

ZAGREB - Novi programi Ministarstva turizma za povećanje konkurentnosti turističkog sektora u 2012. godini bit će predstavljeni na konferenciji za novinare na kojoj će sudjelovati ministar turizma Veljko Ostojić sa suradnicima (12,00 sati, Ministarstvo turizma Prisavlje 14).

ZAGREB - Sindikat drvne i papirne industrije/Samostalni sidnikat Hrvatske organizira prosvjed radnika Bilokalnik drva ispred sjedišta Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u Zagrebu. Razlog prosvjeda je stečaj te koprivničke tvrtke, a nezadovoljstvo 146 radnika koji ostaju bez posla usmjereno je prema Ivanu Ergoviću, predsjedniku HUP-a i Uprave Nexe grupe, u čijem je sastavu Bilokalnik drvo. (11,00 sati, HUP, Ulica Pavla Hatza 12).

ZAGREB - Posredstvom hrvatskih putničkih agencija u Hrvatsku je prošle godine došlo 6,6 posto više stranih turista nego u godini prije ili njih gotovo dva milijuna, a porast od 6 posto ti su strani turisti ostvarili i sa 13,4 milijuna noćenja, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Prema tim podacima u Hrvatskoj je prošle godine poslovalo 1.016 putničkih agencija i njihovih poslovnica organizirajući jednodnevne izlete i putovanja za domaće turiste u zemlji i inozemstvu te putovanja stranih turista u Hrvatskoj, a s datumom 31. kolovozom prošle godine sve te agencije zapošljavale su ukupno 4.500 djelatnika, od kojih tri tisuće za stalno.

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za siječanj ove godine iznosila je 31,23 kune, što je u odnosu na prethodni mjesec manje za 0,2 posto, a u odnosu na siječanj prošle godine manje je za 1,7 posto, pokazuju podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku. Najviša prosječna neto satnica za siječanj isplaćena je u promidžbi (reklami i propagandi), od 55,09 kuna. Najniža prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih u siječnju isplaćena je u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 15,88 kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙