FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suradnja Poljske i Dubrovnika

DUBRVONIK, 30. ožujka 2012. (Hina) - U organizaciji Grada Dubrovnika i Veleposlanstva Poljske u Hrvatskoj, danas je u Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku održan seminar na temu "Poljska iskustva i mogućnosti sufinanciranja projekata u zaštiti baštine iz europskih fondova".

Sudionici skupa razmjenili su iskustva o ulaganju u spomeničku baštinu kroz sufinanciranje iz europskih fondova, kao i na području obnove spomenika kulture. Kako je istaknuto budući da je Poljska članica EU upravo je ovo dobro vrijeme za razmjenu iskustava kako bi Hrvatska kao buduća članica EU na najbolji način iskoristila europske fondove.

Poljski veleposlanik Wieslaw Tarka kazao je kako se i kroz ovaj skup nastavlja dobra suradnja dvije zemlje te kako europski fondovi pružaju veliku mogućnost kad je u pitanju očuvanje spomeničke baštine.

Pomoćnik ministrice kulture Zlatko Uzelac naglasio je kako je sada pravi trenutak da Hrvatska slijedi primjer Poljske, jer dosad niti jedan projekt hrvatske kulturne baštine nije uspio doći do europskih fondova.

U radu skupa sudjelovali su i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, pomoćnica ministrice kulture Tamara Perišić te direktor Interuniverzitetskog centra Krunoslav Pisk.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙