FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo Krakova u zagrebačkoj Gradskoj upravi

ZAGREB, 13. ožujka 2012. (Hina) - Izaslanstvo Grada Krakova posjetilo je danas zagrebačku Gradsku upravu gdje ih je primila zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, priopćila je Služba za informiranje Ureda gradonačelnika.

Izaslanstvo Krakova, predvođeno opunomoćenikom gradonačelnika za poduzetništvo Janom Okonskijem, u Zagrebu boravi u povodu seminara 'Kako poslovati u Poljskoj i mogućnosti poljsko – hrvatske gospodarske suradnje u pozadini Europskoga nogometnog prvenstva EURO 2012.', koji je održan jučer u organizaciji Poljsko – hrvatske industrijske i trgovinske komore Krakov i Hrvatske gospodarske komore.

Na sastanku u Gradskoj upravi bili su i počasni konzul Republike Hrvatske u Krakovu, predsjednik Poljsko – hrvatske industrijske i trgovinske komore Pawel Wlodarczyk i direktor Ureda Komore Jacenty Kowerski.

Zaželjevši gostima dobrodošlicu u Zagrebu, koji s Krakovom prijateljuje već 37 godina, Pavičić Vukičević istaknula je odlične veze Zagreba, ne samo s Krakovom, nego i s Varšavom te poljskim veleposlanstvom, zahvaljujući kojemu smo, kako je rekla, uživali u 'Šopenovoj godini', te u radovima mladih poljskih dizajnera.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Pavičić Vukičević predstavila je i funkcioniranje Zagreba, s posebnim osvrtom na predškolsku djelatnost, komunalno gospodarstvo, brigu o okolišu, te visoki stupanj socijalne skrbi i zdravstva.

"Puno smo ulagali u javni gradski prijevoz, a upravo sada radi se na razvoju tzv. park & ride sustava", naglasila je te podsjetila kako je Zagreb početkom mjeseca ponovno uvršten među najbolje europske gradove po mobilnosti.

Opunomoćenik gradonačelnika Krakova pohvalio se uspješnom realizacijom brojnih projekata kroz korištenje europskih fondova, a iskustva bi rado podijelili sa zagrebačkim kolegama.

"Dođite u Krakov da upoznate naš grad, ali i da vidite sve što smo napravili", istaknuo je opunomoćenik Okonski. Predložio je i novi susret već u svibnju, u sklopu obilježavanja Dana Hrvatske u Krakovu, do kada očekuje i rezultate jučerašnjeg seminara, organiziranog s ciljem suradnje gospodarstvenika, ali i privlačenja ulagača u Poljsku koja za EURO 2012. otvara vrata poduzetnicima i investitorima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙