FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: nema razloga da grad ne pomogne KB "Sveti Duh"

ZAGREB, 30. ožujka 2012. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas kako nema razloga da grad ne pomogne Kliničkoj bolnici "Sveti Duh" u vraćanju duga, zbog čega su veledrogerije najavile prekid ili smanjen isporuku lijekova toj i drugim bolnicama u Hrvatskoj koje im duguju dulje od godine dana.

"Pomogli smo s 1,5 milijuna kuna prije nekoliko mjeseci i nema razloga da ne pomognemo ubuduće jer je to naša bolnica, ali ne radi ravnatelja, nego radi pacijenata i ukupne situacije i dugova u bolnici te standarda koji držimo u javnom zdravstvu Zagreba", rekao je Bandić na Bundeku zamoljen da komentira izjavu ravnatelja KB "Sveti Duh" kako očekuje da grad kao vlasnik pomogne podmiriti dio troškova koji su dosegnuli 31 milijun kuna.

Poručio je ravnatelju bolnice da "kuca na otvorena vrata" te ga je pozvao da se javi pročelniku Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimiru Šostaru kako bi našli zajedničko rješenje. "To je njihova zadaća i za to su plaćeni", istaknuo je Bandić.

Bandić je na upit novinara komentirao i to što na jučerašnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine nije prošao program izgradnje komunalne infrastrukture te je rekao kako će se gradski zastupnici o tome vjerojatno očitovati na sljedećoj sjednici Gradske skupštine. "U zadnje vrijeme kod nas sve malo dulje traje, ali grad neće stajati", rekao je Bandić i dodao kako rade po starom planu dok ne prihvate novi te da se ništa povijesno neće dogoditi. Na upit što je s izgradnjom predviđenih fontana odgovorio je da će se sve što je kroz proračun doneseno i ostvariti. Podsjetio je da će 480 milijuna kuna uložiti u kapitalne projekte prometne, komunalne i obrazovne infrastrukture, a 32 milijuna za dva pothodnika na Sveučilišnoj aleji i popločavanje Cvjetnog trga.

Na upit što će biti s Urbanističkim planom uređenja Starog Trnja, koji je na jučerašnjoj sjednici također odgođen, Bandić je odgovorio da će se to riješiti uz još jedan sastanak i konsenzus sa stanovnicima Trnja. "Učinit ćemo sve da na idućoj sjednici to bude", rekao je.

Na pitanje je li Zagreb u blokadi, Bandić je odlučno odgovorio: "Ne. Ne daj Bog. Grad normalno funkcionira."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙