FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kamen temeljac za novi odjel Psihijatrijske bolnice u Jankomiru

ZAGREB, 29. ožujka 2012. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je položio kamen temeljac za izgradnju Odjela IIIa Psihijatrijske bolnice "Sveti Ivan" u Jankomiru - odjela za rane intervencije u prevenciji i liječenju psihotičnih bolesti, investicije vrijedne oko 15 milijuna kuna.

Bandić se zahvalio svima koji su doprinjeli izgradnji tog odjela, od gradskih zastupnika i Vijeća bolnice, naglasivši kako je to velik dan za taj dio grada i zdravstvo općenito.

U izjavi novinarima prije polaganja kamena temeljca Zvonimir Šostar, pročelnik gradskog Ureda za zdravstvo i branitelje rekao je kako se oživotvorilo ono što su dugo željeli, a to je rekonstrukcija bolnice u Jankomiru te da će time bolesnici dobiti adekvatne uvjete liječenje, a zaposlenici kvalitetnije uvjete rada. Radi se o objektu koji će se prostirati na površini od 4200 četvornih metara i smještajnog kapaciteta za oko 70 pacijenata.

Ravnatelj psihijatrijske bolnice "Sveti Ivan" Mate Mihanović istaknuo je da je gradnja novog odjela koji će osim novog sadržaja pružati i novi program, primjer solidarnosti.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Stenjevec Mario Jelić naglasio je kako ovime Zagreb pokazuje da je skrb za ovakve bolesnike civilizacijska norma ispod koje se ne ide.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙