FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednički izbori u Srbiji u svibnju - mediji

BEOGRAD, 30. ožujka 2012. (Hina) - Predsjednički izbori u Srbiji održat će se 6. svibnja, istoga dana kada i parlamentarni, pokrajinski i lokalni, objavili su u petak srbijanski elektronički mediji, najavljujući kako bi prije toga srbijanski predsjednik Boris Tadić početkom travnja trebao podnijeti ostavku.

Pozivajući se na neimenovane izvore bliske srbijanskome predsjedniku, portal www.eizbori.com tvrdi kako će se prvi krug predsjedničkih izbora održati 6. svibnja, kada i ostali izbori.

Taj, kako je na stranici portala navedeno, neslužbeni portal posvećen parlamentarnim izborima u Srbiji, dodaje kako će predsjednik Tadić 6.travnja podnijeti ostavku, kako bi se 6. svibnja mogli održati i predsjednički izbori.

Po navodima u medijima, očekuje se da bi odluku o predsjedničkim izborima Tadić mogao objaviti idućih dana.

Za predsjednika Srbije Tadić je izabran 3. veljače 2008., a petogodišnji mandat mu je započeo nakon polaganja prisege 15. veljače 2008. godine. Prema ustavu, predsjednički izbori raspisuju se 90 dana prije isteka mandata, a trebali bi biti završeni 30 dana prije isteka mandata.

U slučaju prijevremenih predsjedničkih izbora, Tadić bi prethodno morao podnijeti ostavku na mjesto predsjednika države. Raspisivanje predsjedničkih izbora u nadležnosti je predsjednice parlamenta, a prema srbijanskom zakonu o izboru predsjednika, od dana raspisivanja izbora do dana glasovanja ne može proteći manje od 30 ni više od 60 dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙