FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DSHV na izborima u Srbiji zajedno s DS

BEOGRAD, 15. ožujka 2012. (Hina) - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) potpisao je u četvrtak koalicijski sporazum kojim će na izborima u Srbiji nastupiti zajedno sa stožernom strankom sadašnje vladajuće koalicije Demokratskom strankom (DS), čime se nastavlja suradnja DSHV-a s DS-om.

Demokratska stranka u četvrtak je potpisala koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na izborima s pet stranaka, među kojima je i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini.

Na izbornoj listi koja će se zvati "Izbor za bolji život – Boris Tadić" s DS-om će, uz DSHV, nastupiti i Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS), Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Demokršćanska stranka Srbije i Stranka Zelenih, priopćio je DS.

U ime DSHV-a koalicijski sporazum potpisao je predsjednik te stranke Petar Kuntić.

DS u prioćenju navodi kako je zajednička lista sastavljena od stranaka s kojima ta stranka djeli iste vrijednosti i programske ciljeve i s kojima i u budućnosti želi nastaviti proces europskih integracija, reformi i modernizacije Srbije.

Parlametarni izbori u Srbiji održat će se 6.svibnja, istoga dana kada i pokrajinski i lokalni.

Premda je, po navodima medija, postojala mogućnost da za isti datum budu raspisani i predsjednički izbori, to se za sada nije dogodilo, no takva mogućnost još uvijek postoji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙