FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SOS Dječje selo Lekenik obilježilo Svjetski dan kazališta

ZAGREB, 28. ožujka 2012. (Hina) - SOS Dječje selo Lekenik obilježilo je Svjetski dan kazališta prigodnom priredbom na kojoj su sudjelovali glumci "Malog kazališta bajki" potpomognuti hrvatskim filmskim, televizijskim i kazališnim glumcima.

Glavni događaj jučerašnjeg programa bilo je čitanje bajke Rusmira Agačevića "Mlinarev mačak" koju su čitali hrvatski glumci Bojana Gregorić Vejzović, Vedran Mlikota, Goran Navojec, Boris Svrtan i Kristijan Ugrina.

Uz "Malo kazalište bajki", kojeg čine djeca SOS Dječjeg sela Lekenik, recitalima i kratkim igrokazima predstavili su se i učenici osnovnih škola Brestje-Sesvete i Lauder-Hugo Kon iz Zagreba, te srednjoškolci 16. zagrebačke gimnazije.

Važnost programa, kojim su ostvareni vrijedni i zapaženi dometi u kreativnom radu s djecom, istaknuo je direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović.

Na početku programa, Božidar Antolec iz Turističke zajednice Općine Lekenik pročitao je ovogodišnje poruke povodom Svjetskog dana kazališta koje su uputili John Malkovich i Pero Kvrgić, a svoje su poruke potom čitala djeca.

SOS Dječje selo od 1992. godine zbrinjava djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, a aktivno je i na polju dječjih prava te svojim radom posvećena potrebama i problemima djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙