FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 18. ožujka

ZAGREB, 17. ožujka 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za nedjelju, 18. ožujka:

ZAGREB - Predsjednik Ivo Josipović gostovat će u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u dva. Predsjednik će ocijeniti aktualno političko stanje u zemlji te progovoriti o aferi ZAMP i svojoj ulozi u Hrvatskom društvu skladatelja u posljednjih 15 godina. U najavi emisije se navodi i da će se čuti što Josipović misli o dosadašnjem radu Milanovićeve Vlade, ide li zemlja u pozitivnom smjeru. HRT je najavio da će predsjednik komentirati i sporazum ACTA te iznijeti svoje mišljenje o stanju u HDZ-u, mogućnostima za izlazak zemlje iz krize te o recesiji (14 sati).

ZAGREB - Otvaranje Međunarodnog festivala kabareta i komedije "Gumbekovi dani" na kojem će u organizaciji Glumačke družine Histrion do 27. ožujka biti izvedeno deset kabaretskih kazališnih izvedbi. Riječ je o petom izdanju festivala koji je dobio ime po glumcu Mladenu Crnobrnji – Gumbeku, koji je posljednjih 20 godina svojeg života posvetio upravo Histrionima, s kojima je u jesen 1999. odigrao i svoju posljednju ulogu, napomenuo je ravnatelj Histriona Zlatko Vitez. Festival će otvoriti kabaret "Samo za te dragi kaj", "koncert kajkavskih popevki" u izvedbi i režiji domaćina Zlatka Viteza i Banda Histrion, te polusatni film o Gumbeku Tonka Jovića (20 sati, Histrionski dom, Ilica 90).

ZAGREB - Premijera lutkarske predstave za djecu "Pekara Mišmaš" u režiji Roberta Waltla u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM). Predstava je nastala po istoimenom djelu slovenske spisateljice Svetlane Makarovič o skromnom pekaru koji siromašnima i djeci poklanja kruh, a njegova dobrota izazove ljubomoru i zlobu mlinarice Jere te potom i cijeloga sela (11 sati, ZKM, Teslina 7).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro/poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne/navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙