FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet uz kavu

ZAGREB, 27. ožujka 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama otkrio je da će uskoro prestati trenirati košarkašku ekipu svoje mlađe kćeri, što mu je, kako je rekao, bila najzabavnija obaveza zadnjih godina. Obama koji za vikend nerijetko odlazi iz Bijele kuće kako bi pratio košarkašku ekipu desetogodišnje kćeri Sashe, rekao je za sportsku televiziju ESPN kako mu se taj neslužbeni mandat trenera bliži kraju. "Reggie i ja - Reggie Love je moj nekadašnji osobni tajnik - gledali smo utakmice i vidjeli da djevojke igraju svaka za sebe, nisu znale gdje bi stajale", podsjetio je Obama. Prije dolaska u Bijelu kuću Love je bio odličan sveučilišni košarkaš koji je s Dukeom osvojio NCAA naslov. "Dakle, prišapnuo sam to na uho trenerici, ona je divna mlada žena, ali nikada nije igrala košarku (...) i na koncu smo joj ponudili svoje usluge", kazao je predsjednik u tom razgovoru koji se snimao na košarkaškom terenu pokraj Bijele kuće, a objavljen je na mrežnoj stranici ESPN-a. Obama je priznao da uskoro morati napustiti trenersku dužnost. "Ustvari, kako djevojke postaju sve bolje, dobit će trenere koji su puno bolji od mene i mislim da ću se uskoro povući na tribine", kazao je.

LOS ANGELES - Pjevač Bobby Brown, bivši suprug pokojne pop dive Whitney Houston, uhićen je u Los Angelesu zbog sumnje da je vozio pod utjecajem alkohola, objavila je tamošnja policija. Brown (43) zaustavljen je nedugo nakon podneva u ponedjeljak jer je prometna policija opazila da razgovara mobitelom u vožnji. Poslije je pao i na testu trezvenosti pa je priveden u policijsku postaju. Pušten je nakon što je registriran njegov prekršaj i očekuje ga službena optužnica zbog vožnje u pijanom stanju. Brown, koji je bio u braku s Houston od 1992. do 2007. godine, u svom dosjeu već ima brojne sukobe sa zakonom, uključujući fizički napad, posjedovanje droge, vožnju pijanom stanju i kršenje uvjeta uvjetne slobode.

BEČ - Jedan nezaposleni Austrijanac pilom si je odrezao nogu samo da ne bi morao natrag na posao, objavljeno je u ponedjeljak. Nekoliko sati prije odlaska u ured za nezaposlene gdje su mu trebali provjeriti zdravlje, taj je 56-godišnjak otišao u svoju radionicu, stavio nogu pod električnu pilu i otpilio stopalo negdje iznad gležnja, objavila je austrijska televizija ORF. Obilno krvareći, taj je Štajerac uzeo nogu, bacio je u pećnicu i odskakutao do garaže odakle je pozvao hitnu. Operacijom mu nisu uspjeli zašiti stopalo, javlja ORF.

CHICAGO - Više od osam i manje od šest sati sna znatno povećava rizik od srčanožilnih bolesti, po studiji provedenoj u raznim dijelovima Sjedinjenih Država čiji su rezultati objavljeni na godišnjem skupu svjetskih kardiologa u Chicagu. Osobe koje noću spavaju manje od šest sati imaju dvostruko veći rizik od srčanog ili moždanog udara i 1,6 puta veći rizik od kongestivne slabosti srca, u odnosu na one koji spavaju šest do osam sati. Oni koji su rekli da noću spavaju više od osam sati, izloženi su dvostruko većem riziku od angine pektoris i 1,1 puta većem riziku od oboljenja koronarnih arterija nego oni koji spavaju između šest i osam sati. Istraživači su ispitali oko 3.019 osoba starijih od 45 godina koje su sudjelovale u nacionalnoj anketi o prehrambenim navikama koja je provedena u američkim kućanstvima radi popisivanja velikog broja zdravstvenih problema u zemlji. "Sada imamo dokaz da san može utjecati na zdravlje srca", rekao je Rohit Arora, profesor na medicinskom fakultetu u Chicagu i glavni autor studije.

ZAGREB - Aretha Franklin, proslavljena pjevačica gospela i "kraljica soula", proslavila je u nedjelju 70. rođendan i najavila novi album, uz svesrdnu pomoć svog glazbenog mentora Clivea Davisa, prenose u ponedjeljak američki mediji. Rođendanska proslava bila je u stvari večera s raznim plesnim izvedbama i mini koncertom pijanista Krisa Bowersa, a nazočan je bio i Arethin dugogodišnji životni partner i zaručnik Willie Wilkerson. Na pitanje o ženidbenim planovima kratko je odgovorila: "Vidjet ćemo što će biti". Aretha Franklin je rođena u Tenesseeju, u vrlo skromnoj obitelji. Pjevala je u crkvenom zboru i na manjim pozornicama. Imala je samo 23 godine kada je nastupila u jednom televizijskom show programu i kada je i službeno nazvana „Queen of Soul" - "kraljicom soula". Njezin je glas utjecao na generacije i generacije ženskih, ali i muških pjevača. Legende poput Mariah Carey, Whitney Houston i Christine Aguilere crpile su nadahnuće od "kraljice soula". Karijera joj je krenula nakon što je počela snimati za Atlantic Records, a dobitnica je čak 18 Grammyja.

MOSTAR - Trener Manchester Cityja Roberto Mancini stigao je u ponedjeljak u svetište Kraljice mira u Međugorju, gdje je izazvao veliko medijsko zanimanje. Poznati talijanski trener u ponedjeljak ujutro privatnim je zrakoplovom sletio u mostarsku zračnu luku, odakle se uputio u marijansko svetište u Međugorju. Tijekom prijepodneva nekadašnji nogometaš Bologne, Sampodrije i Lazija boravio je na brdu ukazanja gdje se Gospa navodno ukazala šestero vidjelaca. U Međugorju će, gdje privatno boravi, kako navode lokalni mediji, Mancini provesti dva dana. Ispred hotela u kojemu je smješten nalazi se više novinarskih ekipa koje očekuju da snime slavnog nogometaša i trenera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙