FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 25. ožujka 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB

Danas će se održati prijevremeni izbori za Gradsko vijeće Iloka te za općinska vijeća Lokava, Višnjana, Klisa i Goričana. Vlada je odluku o raspuštanju tih predstavničkih tijela donijela 26. siječnja ove godine zbog nedonošenja proračuna, a u veljači odluku o prijevremenim izborima u tim jedinicama lokalne samouprave. Na prijevremene izbore za Gradsko vijeće Iloka samostalno izlaze SDP, HSP dr. Ante Starčević i HDSSB, te koalicije HDZ-HSLS-DC-HSP i HSS-HNS-HSU. Na izborima u Lokvama će sudjelovati HDZ, HNS, HSS, HSLS i PGS te koalicijska lista SDP-HSU. Na prijevremenim izborima za Općinsko vijeće Višnjana sudjeluje Nezavisna općinska lista čiji je nositelj Angelo Mattich te koalicijska lista IDS-a i SDP-a. Na izborima za Općinsko vijeće Klisa sudjeluju koalicija HČSP-HSP, koalicija HDZ- HSP dr. Ante Starčević, a samostalno izlaze HNS, HSS, HSLS, SDP i Nezavisna općinska lista nositelja Josipa Žure. Mještani Goričana moći će birati između šest lista. Na izbore samostalno izlaze Hrvatski rast - Hrast, HDZ, Međimurski demokratski savez (MDS) i Nezavisna lista Zlatka Varšonca. Sa zajedničkim listama na izbore idu SDP-HSS-HSLS, te HNS-HSU.

ZAGREB

Šestero uhićenih zbog krivotvorenja i trgovanje hrvatskim putovnicama idućih će mjesec dana provesti u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke te mogućnosti ponavljanja kaznenog djela. Ta je odluka je sinoć donesena na zagrebačkom Županijskom sudu na koji su osumnjičeni dovedeni nakon kriminalističkog istraživanja i pokretanja istrage protiv njih. USKOK je istragu pokrenuo protiv šestoro hrvatskih državljana u dobi od 31 do 58 godina i 37-godišnjeg državljanina Srbije za kojim je raspisana tjeralica. Tereti ih se da su "krali" identitete hrvatskih državljana srpske nacionalnosti koji ne prebivaju u Hrvatskoj već u Srbiji i BiH i koji nisu imali putovnice. Pomoću krivotvorenih dokumenata nabavljali su putovnice koje su po cijeni od najmanje 10.000 eura prodavali uglavnom pripadnicima krim miljea. Policija je pronašla 53 krivotvorene putovnice, a pretpostavlja se da ih ima još oko 50. Najveći broj putovnica krivotvoren je u razdoblju od 2009. do listopada 2010. U USKOK-u sumnjaju da su krivotvoritelji "zaradili" najmanje 420.000 eura. Kriminalna skupina otkrivena je policijskom akcijom "Granica" (Border).

ZAGREB

Nepoznati počinitelj ubio je sinoć hicima iz vatrenog oružja muškarca u automobilu "renault clio" u Savskoj cesti, a kako se neslužbeno doznaje žrtva je 38-godišnji Davor Golubić, vlasnik kafića "Princ student" preko puta kojega se zločin i dogodio. Ubojica je oko 19,25 sati prišao automobilu splitskih oznaka i u Golubića ispalio najmanje tri hica iz vatrenog oružja te pobjegao u nepoznato. Prema prvim policijskim informacijama, ubojica se pješice udaljio Veslačkom ulicom, no neki svjedoci govore da je pobjegao motorom. Ubojstvo se dogodilo u Savskoj ulici ispred kućnog broja 164. kod Energetskog instituta Hrvoje Požaru. Identitet počinitelja i njegovi motivi za sada su nepoznati. Golubićevo ime se spominjalo na suđenju tzv. zagrebačkoj zločinačkoj organizaciji početkom 2000-tih.

RIJEKA

U marini u Banjolu na otoku Rabu jučer su u eksploziji i požaru na brodu jedan je muškarac zadobio teže ozljede, a vlasnik brodice i njegova maloljetna kćer su lakše ozlijeđeni, izvijestilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Požar je izbio oko 16,30 sati pored benzinske postaje INA Rab prilikom, kako je izvijestila policija, točenja goriva na brod. Ozlijeđenima je pružena prva pomoć u Domu zdravlja na Rabu, a potom su oko 18,30 sati prebačeni helikopterom u KBC Rijeka. Još jedna osoba bila je na obali kraj brodice, no srećom nije ozlijeđena. Vatrogasna postrojba Rab ugasila je požar na brodici, no ona je skoro u potpunosti izgorjela, ali nije potonula. Oko brodice postavljena je zaštitna brana kako bi se spriječilo moguće onečišćenje. Oko 18,35 sati brodica je dizalicom podignuta na obalu. Na očevid su izašli djelatnik Lučke ispostave Rab i policija.

SPLIT

U splitskoj konkatedrali sv. Petra jučer je u nazočnosti mnoštva vjernika, biskupa i svećenika pokopan nadbiskup splitsko-makarski Ante Jurić koji je umro u 90 godini 20. ožujka ove godine. Predvodeći obred pokopa nadbiskup i metropolit splitsko-makarski Marin Barišić je istaknuo kako će posmrtni ostaci pokojnog nadbiskupo Jurića biti privremeno u kripti konkatedrale sv. Petra odakle će biti premješteni u kriptu u Solinu na Gospinu otoku kada bude završena njena gradnja. Naime, dodao je, nadbiskup Jurić izražavao je želju da ga se pokopa na Gospinu otoku. Predvodeći misu predsjednik Hrvatske biskupske konferencije đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić je u propovijedi istaknuo kako se nadbiskup Jurić borio za svoj narod i crkvu te da je bio pastir na Kristovu putu. Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić je istaknuo kako je „dragi Pastir“ mons. Ante Jurić u razdoblju od 90 godina života, 65 godina svećeništva i 24 godine biskupske službe, ostavio dubok trag svoje prisutnosti među ljudima u različitim oblicima zajedništva.

ZAGREB

Rukometaši Zagreb CO-a plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju u pred 13.000 gledatelja u zagrebačkoj Areni slavio protiv skopskog Metalurga s 26:21 (12:10), te tako nadoknadio zaostatak od 18:19 iz Makedonije. Hrvatski prvak je do trijumfa nad momčadi koju vodi Lino Červar došao u samoj završnici, u zadnjih deset minuta, nakon što je Metalurg početkom drugog poluvremena držao neriješeni rezultat. Kod Zagreba su najviše pogodaka postigli Horvat (8), Štrlek (4), Marić (3) i Kopljar (3), uz 10 obrana Šege, dok su goste predvodili Mojsovski s sedam zgoditaka i Stanić s 12 obrana. Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka je u utorak u Beču, a prve utakmice sredinom travnja.

POŽEGA

Muškarac iz sela Sulkovci kraj Pleternice sinoć je iz automatske puške zapucao na policajce koji su uzvratili i lakše ga ranili u natkoljenicu, doznaje se u policijskoj upravi Požeško-slavonskoj. Policija je oko 19,45 sati dobili dojavu da muškarac puca iz vatrenog oružja u selu Sulkovci. Nakon dolaska policajaca 56-godišnjak je zapucao i na njih pa su bili prisiljeni uzvratiti paljbu pritom su ga ranili u natkoljenicu. Muškarac je prevezen u Opću županijsku bolnicu u Požegu, gdje je utvrđeno da je lakše ranjen, izjavio je Krunoslav Kokić službenik za odnose s medijima u policijskoj upravi Požeško-slavonskoj Krunoslav Kokić. Dodao je da će očevid danas biti nastavljen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙