FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 26. veljače 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izjavio je večeras kako ne vidi razloga za pokretanje novih pregovora o otkupnoj cijeni mlijeka, čime je ujedno odgovorio na zahtjeve dijela proizvođača mlijeka, koji nezadovoljni dogovorenom cijenom blokiraju ceste i traže nove pregovore u koje bi se uključilo ministarstvo i premijer Zoran Milanović. "Mi smo pregovarali desetak dana i ne vidim razloga za posebnim zahtjevom za nove razgovore. Što se tiče premijera Milanovića, on ima jako puno obveza i mislim da njegove dogovorene obveze u BiH neće biti pomaknute, ali stav Vlade i Ministarstva u ovom dijelu je vrlo jasan", rekao je ministar poljoprivrede gostujući u Vijestima RTL-a. Pozvao je prosvjednike da deblokiraju ceste, vrate se na svoje farme i počnu raditi, a Ministarstvu omoguće da pronađe rješenja za hrvatski agrar do ulaska u EU. Pritom je najavio kako bi sredstava za poticaje, koja se isplaćuju u lipnju, mogla biti isplaćena već krajem ožujka kako bi se seljaci mogli što kvalitetnije pripremiti za sjetvu. Jakovina je podsjetio kako su se udruge proizvođača mlijeka, posredstvom Ministarstva poljoprivrede, s mljekarima sastajale pet puta da bi došli do rješenja po kojemu se otkupna cijene mlijeka bazira na prosjeku cijene u pet zemalja EU-a (Njemačka, Francuska, Mađarska, Slovenija i Rumunjska), i u ovom trenutku iznosi 2,43 kune. U tu je cijenu, kazao je ministar, uključeno 50 lipa poticaja koji se isplaćuje mljekarima do ulaska u EU ali se više može isplaćivati i dodatni poticaj od 42 lipe iz interventnih mjera.

GOSPIĆ

Udruga uzgajivača Holstein goveda Ličko-senjske županije organizirala je danas mirni prosvjed u mjestu Žuta Lokva kod raskrižja državne ceste D-23 (Senj-Brinje) i D-50 (Žuta Lokva-Otočac) na parkirališnom prostoru. Mirnim prosvjedom ličko-senjska Udruga uzgajivača Holstein goveda daje potporu hrvatskim proizvođačima mlijeka, koji već 13. dan prosvjeduju u organizaciji Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka, nezadovoljni ponuđenom otkupnom cijenom mlijeka te traže razgovora s odgovornim institucijama o problemu proizvodnje i otkupa mlijeka. Državnim cestama D-23 i D-50 promet se odvija nesmetano, izvijestila je Policijska uprava ličko-senjska.

ZAGREB

Na Zagrebačkom velesajmu zatvoren je 21. zagrebački sajam nautike na kojem je od 22. veljače sudjelovalo 290 domaćih i stranih izlagača iz 27 zemalja. Na sajmu su sudjelovali gotovo svi domaći mali brodograditelji. U četiri sajamska paviljona posjetitelji su mogli vidjeti novitete i zanimljivosti u svim segmentima nautičke proizvodnje - plovila raznih vrsta, brodske i vanbrodske motore, opremu za ronjenje, ribolov i jedrenje te odjeću i obuću za nautičare. Ove godine na sajmu je bilo manje luksuznih i vrlo skupih plovila, a bilo je izloženo više od sto manjih plovila. Održane su i premijere glisera Four Winns S 215 nove generacije koji je proglašen europskim motornim brodom godine 2012., a od hrvatskih premijera izloženi su gliseri Atlantic i Big Foot. Posjetitelji su mogli razgledati i bazene s izloženim brodovima u vodi te 115 godina star drveni leut koji je prošao gotovo sva europska mora. Zagrebački sajam nautike pratilo je više stručnih skupova među kojima okrugli stol Nautika u Hrvatskoj pod zastavom Europske unije te skup pod nazivom Uspješno poslovanje hrvatske pomorske industrije i nautičkog turizma.

ZAGREB

Društvo Potrošač usprotivilo se najavljenim povećanjima cijena vode i javnog gradskog prijevoza u Zagrebu te ocijenilo da nitko nema pravo novcem građana pokrivati svoje poslovne promašaje i netransparentno upravljanje Holdingom i gradom. "Poskupljenje je neprihvatljivo i za potrošače nepodnošljivo. Holding i njegove podružnice morale su pronaći rješenje izlaska iz gubitaka kroz racionalizaciju, višu razinu društvene odgovornosti i transparentno upravljanje Holdingom", ističu u otvorenom pismu gradonačelniku, zagrebačkoj Gradskoj skupštini te Upravi Zagrebačkog holdinga predsjednica Društva Potrošač Jadranka Kolarević i predsjednik Saveza Potrošač Ilija Rkman. "Džepovi potrošača nisu ničija kasica-prasica za pokrivanje tuđih poslovnih promašaja, nesposobnosti, za neracionalno i netransparentno poslovanje i vođenje tvrtke te zlouporabe povjerenih javnih dužnosti", ističe se u pismu. Podsjetili su i da je Vijeće za zaštitu potrošača Grada Zagreba prošloga tjedna odbilo prijedloge za veće cijena vode i gradskog prijevoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙