FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Do dana općine Tovarnik će dobiti spomen-obilježje žrtvama Domovinskog rata

TOVARNIK, 23. ožujka 2012. (Hina) - Do Dana općine Tovarnika, 13. lipnja, u središtu Tovarnika te u blizini groblja u Ilači, koja administrativno pripada tovarničkoj općini, bit će izgrađena i otkrivena spomen-obilježja ubijenim i nestalim osobama iz tih mjesta u Domovinskom ratu, potvrdio je načelnik te općine Jakob Asić.

Za spomen-obilježja u Tovarniku i Ilači danas su iz kamenoloma u blizini Splita od "Markama" iz Donjeg Dolca stigle dvije kamene stijene koje je ta tvrtka darovala Udruzi dr. Ante Starčevića iz Tovarnika koja je, uz općinu, nositelj gradnje.

"Spomen-obilježje u Tovarniku namjeravamo izgraditi u dvorištu općine te uza nj i fontanu s klupama za odmor", rekao je Asić i dodao kako će na spomen-obilježju za koje još nije izabran autor biti spomen-ploča s imenima 79 Tovarničana ubijenih, poginulih i nestalih u Domovinskom ratu.

Spomen-obilježje u Ilači bit će izgrađeno na mjesnome groblju u spomen na 18 mještana žrtava agresije bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba na Republiku Hrvatsku u Domovinskom ratu 1991. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙