FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska vlada podigla prognozu ovogodišnjeg rasta na 0,7 posto

PARIZ, 23. ožujka 2012. (Hina/AFP) - Francuska vlada u petak je podigla prognozu gospodarskoga rasta za ovu godinu na 0,7 posto, s ranije očekivanih 0,5 posto, samo dan nakon što je tamošnji statistički ured objavio da će zemlja izbjeći recesiju.

Za 2013. godinu vlada je pak blago snizila projekciju rasta, prognozirajući sada rast od 1,75 posto, nasuprot očekivanih dva posto u prijašnjim procjenama.

Nove vladine prognoze objavljene su dan nakon što je statistički ured INSEE podigao prognoze rasta za prvu polovinu ove godine, procijenivši da će gospodarstvo vjerojatno stagnirati u prvom tromjesečju ali da će porasti za blagih 0,2 posto u drugom tromjesečju.

Statistički ured je ranije prognozirao da će gospodarstvo zapasti u blagu recesiju krajem 2011. i početkom ove godine. Kasnije je revidirao prognozu i sada procjenjuje da je u zadnjem tromjesečju francuski bruto domaći proizvod (BDP) porastao za 0,2 posto.

Za cijelu ovu godinu u statističkom uredu sada prognoziraju rast BDP-a od 0,5 posto, dok su u prosincu očekivali stagnaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙