FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetski dan voda na Jarunu i u zagrebačkome ZOO-u

ZAGREB, 21. ožujka 2012. (Hina) - Prigodnim programom na Rekreacijsko-športskome centru (RŠC) Jarunu sutra će se obilježiti Svjetski dan voda (22. ožujka), a u subotu će u Zoološkome vrtu grada Zagreba u sklopu obilježavanja toga dana posjetitelji biti upoznati s važnošću štednje vode.

Svake godine na Rekreacijsko-športskome centru (RŠC) Jarunu tradicionalno se obilježava Svjetski dan voda, a ove godine prigodni program održat će se sutra, na taj dan, te u subotu, 24. ožujka, izvijestio je Zagrebački holding.

Najavio je da će se sutra održati program koji je njegova podružnica upravljanja sportskim objektima pripremila za vrtićku djecu sa Srednjaka i učenike drugog razreda Osnovne škole Alojzija Stepinca. Djelatnici službe kvalitete usluga održat će interaktivnu radionicu o važnosti vode s temom ovogodišnjeg slogana Svjetskog dana vode - Voda i hrana, te posjetitelje upoznati s jarunskim biljnim i životinjskim vrstama.

U subotu će u zagrebačkome Zoološkom vrtu program biti podređen izvoru života na našem planetu, priopćeno je danas iz tog vrta.

Za najmlađe pripremaju mnoge edukativne kutke. U njima će moći upoznati životinje kojima je voda dom, sudjelovati u pokusima s vodom te pokazati svoju kreativnost. Sve to pratit će i savjeti kako se može štedjeti voda.

"Porastom broja stanovnika na Zemlji nestašica pitke vode postaje velik problem. Procjenjuje se da svaka osoba popije od dvije do četiri litre vode na dan. Osim toga, postoji i potrošnja vode koje nismo dovoljno svjesni. Naime, velika se količina vode troši u proizvodnji hrane. Upravo na taj problem ove godine upozoravaju i Ujedinjeni narodi", navodi u priopćenju zagrebački Zoološki vrt.

Ističe i kako se voda nemilice troši u ratarstvu i stočarstvu. Primjerice, za proizvodnju samo 150 grama svinjetine potrebno je čak 690 litara vode, a za običan hamburger s osnovnim sastojcima čak 2400 litara. Zbog toga je jedan od načina uštede vode i izbor što zdravije prehrane, kaže u priopćenju Zoološki vrt grada Zagreba i dodaje kako se voda štedi i štednjom hrane te da zastrašuje činjenica da se u razvijenim zemljama baca čak 30 posto proizvedene hrane.

Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. ožujka kako bi se upozorilo na važnost vode i zagovaralo održivo upravljanje zalihama slatke vode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙