FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrg najavio osnutak stručog vijeća poput vlade u sjeni

VIROVITICA, 21. ožujka 2012. (Hina) - Hrvatska seljačka stranka uskoro će osnovati stručno vijeće koje će biti poput vlade u sjeni i u kojemu će biti stručni ljudi spremni ponuditi rješenja za sve probleme u državi, izjavio je predsjednik Hrvatske seljačke stranke Branko Hrg na konferenciji za novinare u Virovitici.

U posljednje se vrijeme, ocijenio je Hrg, svaki loš potez vlasti u javnosti pokušava prikazati dobrim, pa tako i informacija da se državni proračun za 6,6 posto bolje puni od predviđenoga.

"Ako su građani opterećeni svakodnevnim povećanjima troškova života, ako baš briga odgovorne za upravljanje javnim sredstvima hoće li cijena goriva biti 12 kuna, pa se netko preko noći odrekao bogatstva u Siriji, a istovremeno opterećuje hrvatske građane s poskupljenjem goriva, istovremeno na tom poskupljenju se dobro puni proračun, na čijim se onda leđima taj proračun puni?" upitao je Hrg.

Napomenuo je da su hrvatski proizvođači mlijeka iskorišteni kako bi se u vrijeme njihova sukoba s prerađivačima mlijeka pozornost skrenula s pravog problema, a to je smanjenje novca u državnom proračunu za proizvodnju hrane za 800 milijuna kuna. Hrg smatra da je već tada "stvoren preduvjet za gašenje i uništavanje" Hrvatske poljoprivredne komore. "Tada je ona već bila prepoznata kao problem i pokušavana biti ispolitizirana i započinje proces njezine eutanazije, što je katastrofa jer - ako se hrvatska poljoprivreda ne organizira u neke grupacije - u Europskoj će uniji propasti do kraja, a u Hrvatskoj ćemo imati nekoliko kulaka", ustvrdio je.

Predsjednik virovitičko-podravske Županijske organizacije HSS-a Mato Barukčić rekao je kako vlada ne šalje dobru poruku građanima time što državna poduzeća poput HEP-a povećavaju cijenu svojih usluga zbog povećanja PDV-a. "Tvrtke u vlasništvu hrvatske države zasigurno imaju unutarnjih rezervi i nisu taj dio nameta, koji direktno ide u državni proračun, trebale prevaljivati dodatno na građane jer nismo primijetili da su trgovci podizali cijene, oni koriste svoje unutarnje zalihe", istaknuo je Barukčić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙