FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Virovitičko-podravski HSS: zahjevi mljekara realni

VIROVITICA, 21. veljače 2012. (Hina) - Virovitičko-podravska organizacija Hrvatske seljačke stranke podržava prosvjede mljekara jer smatraju da su im zahtjevi realni, rekao je danas na konferenciji za novinare u Virovitici predsjednik županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Virovitičko-podravske županije Mato Barukčić.

Kazao je da cijena mlijeka za koju se hrvatski proizvođači bore ispred Dukata i Sirele odgovara cijeni europskih proizvođača.

HSS smatra da država mora posredovati u dogovorima između seljaka i otkupljivača mlijeka.

„Hrvatski seljak kroz prošlost u stvaranju države nije stvarao monopoliste na hrvatskom tržištu u otkupu mlijeka nego je upravo na tom stjecanju vlasništva sudjelovala država koja je vodila proces privatizacije i danas mora naći model da zaštiti seljake“, kazao je Barukčić.

Zato bi država, ako Dukat ne odustane od smanjenja cijene mlijeka, trebala mljekarima subvencionirati gubitke, smatraju u HSS-u, no ne na račun poreznih obveznika. Razlika bi se, tvrde, mogla nadoknaditi uvođenjem penala na uvoz mlijeka.

Barukčić se osvrnuo i na prijedlog državnog proračuna te poreznu reformu koja, smatraju u HSS-u, neće postići željene učinke.

„Država će možda početno i akumulirati određen dio sredstava iz poreza na dodanu vrijednost ali dugoročno zasigurno da će on dodatno otežati situaciju hrvatskim građanima“, naglasio je Barukčić.

Proračunom u Hrvatskoj seljačkoj stranci nisu zadovoljni, među ostalim, ni zbog toga što smatraju da neće ostvariti pomake u otvaranju novih radnih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙