FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 21. ožujka 2012. (Hina) - Donosimo zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES -Slave lutke iz "Muppet Showa" dobile su u utorak zvijezdu na Šetalištu slavnih u Hollywoodu, u prisustvu kćeri njihova tvorca Jima Hensona. Žabac Kermit, Miss Piggy, medvjed Fozzie i druge lutke okupile su se u srcu Hollywooda ispred kino-dvorane El Capitan, nasuprot koje je otkrivena njihova zvijezda u prisustvu brojnih obožavatelja. "Doista smo jako sretni što smo na Hollywood Boulevardu i pridružujemo se nekim od najvećih imena estrade", izjavio je žabac Kermit. Lisa, kći tvorca Muppeta Jima Hensona, dodala je: "Muppeti sad imaju vlastitu zvijezdu na Hollywood Boulevardu, nedaleko zvijezdi mog oca i Kermita". Kino El Capitan, u vlasništvu Disneyja, poslužilo je kao dekor za brojne prizore iz najnovijeg filma "Muppeti", koji je premijeru u Hrvatskoj imao krajem prošle godine, a obilježio je povratak lutki nakon nekoliko godina odsustva.

LONDON - Glumac Jamie Waylett, koji je igrao nasilnika Vincenta Crabbea u Hogwartsu u šest filmova o Harryju Potteru, osuđen je na dvije godine zatvora zbog sudjelovanja u neredima prošlog ljeta u Londonu. Wayletta, starog 22 godine, porota londonskog suda proglasila je krivim za nasilničko ponašanje. Glumac, koji je već priznao da je tijekom nereda pio iz ukradene boce šampanjca, oslobođen je optužbe da je namjeravao uništiti ili oštetiti imovinu molotvoljevim koktelom koji je, kako se vidi na snimkama, držao u ruci. Sudac je Waylettu rekao da će moći biti pušten na slobodu nakon što izdrži godinu dana zatvorske kazne.

RIM - Pamfleti talijanske terorističke skupine Crvene brigade, od kojih neki govore o otmici i ubojstvu bivšeg vođe demokršćana Alda Mora, prodat će se na dražbi 29. ožujka, piše talijanski tisak. Na dražbi u Milanu ponudit će se 17 pamfleta, napisanih i raspačavanih između 1974. i 1978., po cijeni od 1.700 eura za cijeli paket. Među dokumentima je i pamflet od 15. travnja 1978., u kojem stoji da je "ispitivanje zatvorenika Alda Mora završilo" te da je on "kriv i zato osuđen na smrt". Crvene Brigade otele su Alda Mora 16. ožujka 1978. u Rimu i ubile pet njegovih tjelohranitelja. Njegovo truplo u prtljažniku automobila pronađeno je 55 dana poslije, 9. svibnja. Aldova kći Agnese Moro drži prodaju "vrlo ciničnom" jer prodajom i kupnjom pamfleta "gotovo da postaje normalnom tragedija koja s normalnošću nema veze".

Crvene brigade osnovao je 1973., sociolog Renato Curcio. Od 1969. do 1988. ubijeno je 415 ljudi u približno 15.000 napada koje su potpisale Crvene brigade i "crni (neofašistički) teroristi".

PEKING - Kina će zabraniti proizvođačima dodataka prehrani da daju imena svojim proizvodima po seksu, Bogu ili vječnosti, u pokušaju da spriječi reklamiranje tableta pomoću "vulgarnosti ili praznovjerja", javljaju državni mediji. Kineska uprava za hranu i lijekove zabranit će da se u imenima dodataka prehrani koriste riječi koje klasificira kao "vulgarne ili povezane s praznovjerjem poput: seks, Bog, vječno". Termini "snažan", "magični rezultati", "čudesan" i "izvanredan" također će biti zabranjeni. U izvješću se ne kaže kada će zabrana stupiti na snagu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙