FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lokalni izbori u Tivtu uz govor mržnje

TIVAT, 16. ožujka 2012. (Hina) - Hrvatska građanska inicijativa, politička stranka Hrvata iz Boke Kotorske, pozvala je u petak crnogorske vlasti da pronađu počinitelje i osude govor mržnje i natpis na zidu osnovne škole u neposrednoj blizini predizbornog plakata te stranke u Tivtu uoči lokalnih izbora.

Već nekoliko dana na zidu Osnovne škole Drage Milovića u Tivtu stoji natpis "Oj, ustaše neka, neka, duboka vas jama čeka", a nepoznati počinitelji izabrali su zid u čijoj je neposrednoj blizini veliki predizborni plakat Hrvatske građanske inicijative uoči izbora za općinsku skupštinu, navodi se u priopćenju stranke.

U priopćenju se ističe kako nitko od onih koji bi to trebali učiniti nije reagirao te da uprava te škole nije učinila ništa kako bi uklonila taj šovinistički natpis. Od mjerodavnih tijela ta stranka zahtijeva da konačno, "bar ovaj put, pronađu počinitelje tog nedjela" te podsjeća na povijesnu ulogu hrvatskoga naroda na tom području. "Hrvati kao narod koji je civilizacijski i povijesno samo bogatio i oplemenjivao ovaj prostor i dalje će nastaviti borbu za bolju Crnu Goru kako bi ona bila zemlja međunacionalnoga i međuvjerskog sklada", ističe se u priopćenju.

Ta stranka, koja se po svojemu programu posebice brine o ostvarenju prava i sloboda hrvatskoga naroda u Crnoj Gori, ima jednog zastupnika u Skupštini Crne Gore i u koaliciji je s vladajućom Demokratskom partijom socijalista (DPS) i Socijaldemokratskom partijom (SDP) iako ne sudjeluju u crnogorskoj vladi.

U Tivtu je u tijeku predizborna kampanja za izbore vijećnika u općinskome parlamentu, koji su najavljeni za 7. travnja.

Crnogorski mediji nisu izvijestili ni o kakvim izgredima vezanim uz lokalne izbore u Tivtu, pa ni o tom natpisu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙