FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Prekinut međunarodni lanac trgovine drogom

MOSTAR, 5. ožujka 2012. (Hina) - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhitili su u subotu na području Mostara, Posušja, Tomislavgrada i Bugojna šestočlanu kriminalnu organizaciju i prekinuli međunarodni lanac trgovine drogom iz Crne Gore u BiH, priopćili su u ponedjeljak iz SIPA-e.

Kako se precizira u priopćenju, ta kriminalna skupina je dulje razdoblje raspačavala drogu na području BiH, a prigodom uhićenja zaplijenjena je značajna količina droge i naoružanja.

Uhićene osobe, kojima se navode inicijali i od kojih su dvije državljani Crne Gore, do sada su u BiH prokrijumčarile oko 26 kg marihuane, što su policijski službenici SIPA-e dokumentirali.

Pretragom objekata i automobila koje su koristile uhićene osobe pronađeno je 910 grama heroina, jedna strojnica, više komada streljiva i pištolj "Browning", dvije lovačke puške, devet mobitela sa SIM karticama, 100 grama opojne droge skunk.

Uhićeni su predani Državnom odvjetništvu BiH koje će odlučiti o određivanju pritvora.

SIPA je priopćila da je posljednja akcija provedena u suradnji s pripadnicima Granične policije BiH kao i pripadnika policija iz četiri županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙