FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oprez na europskim burzama, cijene najviše od prošlog ljeta

LONDON, 16. ožujka 2012. (Hina/Reuters) - Na europskim se burzama jutros trguje oprezno jer se cijene dionica kreću na najvišim razinama od prošloga ljeta, a zasad nema novih vijesti koje bi mogle potaknuti daljnji značajniji rast.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,1 posto, na 1.103 boda, nedaleko 1.105 bodova, najviše razine od srpnja prošle godine, koju je dosegnuo u srijedu.

Londonski FTSE i frankfurtski DAX indeks bili su u 9,30 sati u plusu 0,1 posto, dok je pariški CAC za toliko bio u minusu.

Dobri američki makroekonomski pokazatelji već danim potiču rast cijena dionica. Jučer se na Wall Streetu S&P 500 indeks probio iznad 1.400 bodova, po prvi puta od kreditne krize 2008. godine, što pozitivno utječe i na europska tržišta.

Stoga tehnički analitičari kažu da je prerano reći da je uspon cijena dionica pri kraju, premda je tržište već ušlo u područje prekupljenosti.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros ojačao 0,1 posto, na 10.129 bodova, dok je u cijelom tjednu porastao 2,1 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙