FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak za pripremu turističke sezone

ZAGREB, 14. ožujka 2012. (Hina) - S ciljem što kvalitetnije pripreme ovogodišnje turističke sezone i ostvarenja što učinkovitije suradnje u Ministarstvu turizma održan je sastanak za pripremu turističke 2012. godine, uz ministra turizma Veljka Ostojića i njegovih suradnika na sastanku su sudjelovali koordinatori iz većine ministarstava i institucija s kojima Ministarstvo turizma već tradicionalno surađuje oko pripreme sezone.

Dobra priprema aktivnosti, otvorena i kontinuirana suradnja svih institucija te pravovremeno uočavanje i rješavanje eventualnih prepreka koje bi se mogle dogoditi tijekom sezone nužni su preduvjeti za kvalitetnu pripremu turističke godine, rekao je ministar Ostojić.

Kako je priopćeno iz Ministarstva turizma, predstavnici ministarstava i institucija izvijestili su o aktivnostima, programu rada i planovima za ovu godinu u kojoj će, između ostalog, biti nastavljeno stručno osposobljavanje kadrova za rad u ugostiteljsko-turističkim objektima tijekom sezone te će biti nastavljena izgradnja socijalne, komunalne i društvene infrastrukture na otocima, kao i brendiranje otočnih proizvoda.

Osim toga, ove će se godine još snažnije provoditi inspekcijski nadzor turističkih i ugostiteljskih objekata, putničkih agencija i luka nautičkog turizma od strane Državnog inspektorata, dok će posebna pažnja biti usmjerena i na suzbijanje svih oblika rada na crno, odnosno na suzbijanje sive ekonomije.

Ministar Ostojić pritom je najavio skore prijedloge izmjena nekih zakona i ostalih propisa, s ciljem boljeg funkcioniranja turističkog sektora.

Također, tijekom ove sezone turiste će osiguravati dodatni timovi hitne medicinske pomoći, posebno na autocestama i glavnim pravcima dolazaka gostiju u Hrvatsku, dok će poseban tim biti zadužen za pružanje pomoći tijekom helikopterskog prijevoza.

I sanitarni inspekcijski nadzori, kao i nadzor prometa bit će pojačani, i to posebno kada je riječ o prijevozu gostiju autobusima i auto taksijima, s ciljem suzbijanja sive ekonomije.

Redovito će se pratiti i kvaliteta mora za kupanje, po kojoj je Hrvatska nadaleko prepoznata.

Većina velikih radova u turističkim mjestima bit će obustavljena tijekom sezone, u kojoj će uz hrvatske, turiste i ove godine čuvati i strani policajci, što se i prijašnjih godina pokazalo kao dobar potez.

I za ovu su godinu predviđena sredstva za poticanje malih i srednjih poduzetnika u turističkom sektoru, a istaknuto je kako je primjetan i povećan broj otvaranja sezonskih obrta.

Bilo je riječi i o uklanjanju prepreka ulagačima u turizam, o poboljšanju boravka turista u našoj zemlji te o promotivnim aktivnostima Hrvatske turističke zajednice.

(Hina) xpp/xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙