FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRT: ne ukidamo redakcije za školstvo, kulturu i nacionalne manjine

ZAGREB, 14. ožujka 2012. (Hina) - Hrvatska radiotelevizija priopćila je danas da ne ukida redakcije za školstvo, kulturu i nacionalne manjine već provodi mjere povećanja učinkovitosti i racionalizacije troškova proizvodnje programa te će, prema novom ustroju, te redakcije biti samo u Obrazovnom programu.

"Dosadašnje ustrojstvo sadržavalo je nelogično dupliciranje programskih redakcija Kulture i Školstva u Informativnom i u Obrazovnom programu", navodi HRT i dodaje da će tako, primjerice, tri osobe zaposlene u redakciji školstva u Informativnom programu prijeći u već postojeću redakciju u Obrazovnom programu.

Drže da se na taj način ostvaruje racionalizacija proizvodnje programa, olakšava urednicima uvid u proizvodnju te isključuje mogućnost dupliranja snimanja i obrada tema. Također, na taj se način zadovoljavaju i zahtjevi glavnog urednika za više novih sadržaja u spomenutim redakcija.

Hrvatska radiotelevizija navodi da osobitu pozornost stavlja na proizvodnju sadržaja iz kulture, znanosti i školstva. Upravo zbog toga početkom ožujka produljen je središnji Dnevnik, u jesenskoj shemi priprema se još jedna nova emisija iz kulture koja će se emitirati u udarnom terminu, a emitirat će se i Vijesti za mlade, kojih ranije nije bilo na HTV-u.

Napominju da redakcije koje se iz Informativnog programa prebacuju u već postojeće redakcije u Obrazovnom programu sa sobom prenose i svoje budžete. Sve navedeno također se odnosi i na Redakciju za manjine i civilno društvo.

Podsjećaju i kako su Hrvatska radiotelevizija i sedam nacionalnih institucija i udruga koje djeluju na području obrazovanja, kulture, znanosti i umjetnosti 10. veljače potpisale Pismo namjere o suradnji u osmišljavanju programa i stvaranju programskih sadržaja u sklopu novog specijaliziranog kanala HTV 3.

U osmišljavanju sadržaja za novi kanal koji, prema privremenome ugovoru s Vladom, HRT treba pokrenuti do kraja 2012., s javnim servisom surađivat će Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Sveučilište u Zagrebu, Matica hrvatska, Društvo hrvatskih književnika, Institut hrvatske glazbe, Koordinacija za medije Hrvatskog društva producenta i Društvo hrvatskih filmskih redatelja. Novi kanal, navodi HRT, dodatno će povećati količinu sadržaja iz područja kulture, znanosti, umjetnosti, čime se ostvaruje uloga javnog rtv servisa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙