FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRT: nije namještanje, nego najjeftinija ponuda i ušteda

ZAGREB, 9. ožujka 2012. (Hina) - Hrvatska radiotelevizija (HRT) odbacila je danas kao netočne i zlonamjerne tvrdnje dvaju dnevnih listova da je namjestila javno nadmetanje za usluge hotelskog smještaja, tvrdeći da je odabrala ponuditelja koji je od drugog ponuditelja bio jeftiniji za više od 800 tisuća kuna.

HRT-ov odjel za odnose s javnošću priopćio je da je agencija Atlas odabrana jer je ponudila najpovoljniju cijenu. Ponuda agencije Ban Tours iznosila je 11.599.308 kuna, dok je ponuda agencije Atlas iznosila 10.785.883 kuna iz čega je jasno da je odabrani ponuditelj bio jeftiniji za 813.425 kuna, kaže HRT.

"Odabirom Atlasa HRT je, dakle, uštedio iznos od 813.425 kuna novca svojih pretplatnika, stoga je neistinita optužba kako je riječ o 'gospodarskom kriminalu', i 'novoj aferi na Prisavlju'", navodi HRT.

Dnevni listovi Poslovni dnevnik i Večernji list danas su objavili članak pod naslovom "HRT namjestio javni natječaj Atlasu, Ban Tours podnio žalbu", uz nadnaslov "Nova afera na Prisavlju: Zbog sumnje u gospodarski kriminal prijavljeno vodstvo HRT-a".

HRT tvrdi da je postupak proveden prema Zakonu o javnoj nabavi te da agencija Ban Tours koja u spornim člancima sugerira nepravilnosti nije imala pravo na uvid u cijenu.

Vezano uz tvrdnje vlasnika Ban Toursa kako je HRT na natječaj pozvao samo dvije tvrtke a trebao je najmanje tri, HRT ističe da je po zakonu mogao odabrati samo jednu ali je pozvao dvije i odabrao najpovoljniju.

Izbor skuplje ponude Ban Toursa bio bi ničim opravdan i protivan naporima racionalizacije troškova poslovanja HRT-a. Činjenica da je Ban Tours prisutan na HRT-u proteklih 10 godina kao pružatelj usluga ne obvezuje HRT na nastavak suradnje po znatno skupljim cijenama u odnosu na drugu ponudu, kažu u HRT-u.

HRT je pozvao nadležna tijela da provjere sve detalje vezane uz postupak provedbe tog natječaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙