FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetski lanac trgovina potrošačke elektronike Expert u Hrvatskoj

ZAGREB, 14. ožujka 2012. (Hina) - Jedan od najvećih svjetskih lanaca trgovaca potrošačke elektronike, kućanskih uređaja, računala i informatike, švicarski Expert otvorio je danas prva dva prodajna centra u Hrvatskoj, u Zagrebu i Resniku, najavivši da će u Hrvatskoj do kraja ove godine otvoriti još osam prodajnih centara u što sveukupno planiraju uložiti 10 do 15 milijuna eura.

Čulo se to na današnjoj konferenciji za medije tvrtke Expert Adria d.o.o., članice lanca Expert International, a koja se donedavno zvala Ecos, i putem koje je Expert otvorio prva dva prodajna mjesta u Hrvatskoj.

Time je Hrvatska postala 18. europska i 21. zemlja u svijetu uključena u maloprodajni lanac Experta koji godišnje ostvaruje promet veći od 20 milijardi eura, od čega 50 posto u Europi. U tim centrima, kako se čulo, stanovnici Europe godišnje ostvaruju više od 350 milijuna kupnji.

Do kraja godine Expert u Hrvatskoj namjerava otvoriti još osam prodajnih centara (još četiri u Zagrebu, te po jedan u Čakovcu, Rijeci, Slavonskom Brodu i Šibeniku).

Ulaskom u lanac Expert tvrtka Expert Adria, kako je kazao njezin direktor Vitomir Polović, uz pravo na uporabu svjetski poznatog imena, menadžerske potpore i tehnologije marketinga ostvarila je i koristi od nabave proizvoda od svjetskih proizvođača temeljem objedinjenog ugovaranja nabave prema zajedničkim potrebama više od 3000 europskih prodajnih centara.

Procjenjuje i da će temeljem dugoročnog ugovora s Expert Internationalom u Hrvatskoj moći planirati stabilan razvoj i snažno napredovati.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙