FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 13. ožujka 2012. (Hina) - Pregled vijest iz Hratske u 21 sat

ZAGREB - Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović primio je danas predstavnike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), predsjednika, akademika Zvonka Kusića, potpredsjednike akademika Jakšu Barbića i akademika Velimira Neidhardta, glavnog tajnika, akademika Pavla Rudana te člana Uprave prof. dr. Slobodana Kaštelu, s kojima je razgovarao o ulozi i aktivnostima HAZU-a. Akademici su upoznali premijera Milanovića s organizacijom znanstvenih skupova u svim znanstvenim područjima, znanstvenim publikacijama i umjetničkim edicijama koje su u pripremi. Predsjednik HAZU-a akademik Zvonko Kusić posebno se osvrnuo na važnost hrvatskog ulaska u Europsku uniju, okarakteriziravši ga kao veliku prekretnicu, te istaknuvši kako cijeni napore Vlade RH na tom području, dajući joj punu potporu, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću. Predsjednik Vlade RH Milanović naglasio je da će, sukladno mogućnostima, Vlada pomoći Akademiji u realizaciji njihovih aktivnosti. Istaknuo je i važnost HAZU-a za razvoj znanosti, umjetnosti i društva. Zahvalivši akademicima na potpori vezanoj za pristupanje Hrvatske EU, premijer Milanović rekao je kako je važno biti svjestan tko smo i što smo, te imati samopoštovanje kao mala zemlja koja mora iz EU izvući najbolje što može.

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović na današnjem je brifingu za novinare predstavio svoj tim i plan rada Ministarstva s naglaskom na područje obrazovanja i znanosti, najavivši "zakonodavnu oluju" koja će donijeti velike promjene u području obrazovanja i znanosti s ciljem da "Hrvatska postane zemlja znanja i jednakih šansi". "U ovom smo ministarstvu zatekli stanje u obrazovanju i znanosti za koje možemo reći da je organizacijski, kadrovski, financijski i logistički kaos. Jedino što može donijeti budućnost u razvoju obrazovanja, znanosti i sporta u Hrvatskoj su promjene. Ova dva i pol mjeseca našeg rada bila su samo temelj za ono što nas čeka u nekoliko narednih mjeseci, kada će doista biti prava zakonodavna oluja u području obrazovanja i znanosti koja će izazvati dosta polemike i rasprave", kazao je Jovanović. Planirane promjene trebale bi dovesti do što većeg približavanja ciljevima zadanih strategijom Europa 2020., po kojoj do te godine u znanost i obrazovanje treba ulagati najmanje 3 posto BDP-a, što danas u Hrvatskoj iznosi 0,76 posto, te da 40 posto radno aktivnog stanovništva bude visoko obrazovano, što je danas u Hrvatskoj 18 posto, napomenuo je ministar. Istaknuo je da ministarstvo trenutno radi na izmjenama zakona koje bi u idućih 15-tak dana trebale biti pripremljene za široku javnu raspravu, a nalazit će se na mrežnim stranicama Ministarstva i biti upućene svim fakultetima, znanstvenim udrugama i drugima koji su zainteresirani da iznesu svoje mišljenje, a do kraja svibnja trebale bi krenuti u saborsku proceduru.

ZAGREB - Integracija studija pojedinih sastavnica jednog sveučilišta ne znači ukidanje studija već unaprjeđenje sustava obrazovanja kako bi se studentima omogućili najkvalitetniji uvjeti i najkvalitetniji studiji, kazao je na današnjem brifingu za novinare ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović, te poručio studentima Hrvatskih studija koji prosvjeduju zbog "ukidanja" studija psihologije da se ne trebaju bojati. "Možemo poručiti studentima da budu mirni, nitko neće ukinuti njihove studije a svi koji su započeli studije će ih i završiti", kazao je Jovanović dodavši da će ministarstvo, u dogovoru s Filozofskim fakultetom, Sveučilištem u Zagrebu i Hrvatskim studijima studentima osigurati uvjete za što kvalitetniji studij. Tu nije riječ o pripajanju, niti o ukidanju nekih studija, već o integraciji sveučilišta. Sveučilište ima svoju politiku, a ako ono odluči da će neke njegove sastavnice organizirati zajednički studij da se ne bi rasipali resursi, odluku o tome donosit će senat sveučilišta a ne ministarstvo. "Studenti studiraju na sveučilištu i fakulteti ne mogu biti zasebni feudi koji odlučuju samostalno. Dugoročno će se donijeti odluke u interesu budućih studenata da studiraju najkvalitetnije, da ih podržavaju najbolji profesori, da se ne manipulira sa studentima, i da vanjska suradnja ne služi za bogaćenje nastavnika nego za kvalitetniji studij", kazao je Jovanović, napomenušvi kako je vanjska suradnja puno skuplja od redovitih radnih mjesta te da upravo zbog toga to ministarstvo upravo radi na zapošljavanju kako bi se ta radna mjesta pretvorila u redovita radna mjesta.

DUBROVNIK - Većinom glasova na današnjoj sjednici dubrovačko-neretvanske Županijske skupštine prihvaćen je zaključak kojim se od Vlade RH, Hrvatskoga sabora i drugih institucija zahtijeva žurna izgradnja pelješkoga mosta. Traži se i nastavak gradnje autoceste Dubrovnik-Ploče, i to po prostornim planovima kroz Dubrovačko primorje, a nikako trasom kroz Popovo polje (BiH), gradnja brze ceste Dubrovnik-Čilipi i brze pelješke ceste. Taj je zaključak prihvaćen većinom glasova, a protiv su bili vijećnici SDP-a, koji su istaknuli kako je još 2009. godine donesena deklaracija o prometnoj povezanosti, ali je malo toga učinjeno za bolje prometno povezivanje hrvatskoga juga s ostatkom zemlje. Govoreći o glavnoj temi današnje sjednice - prometnoj povezanosti Dubrovačko-neretvanske županije, župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je dubrovačko područje "eksteritorijalno područje Hrvatske, a od 1. srpnja 2013. bit će i eksteritorijalno područje Europske unije".

ZAGREB - Mreža mladih Hrvatske i organizacije civilnoga društva, reagirajući danas otvorenim pismom na izjave ministra financija Slavka Linića kojima, kako tvrdi mreža mladih, najavljuje otkaze za više od 24 tisuće osoba zaposlenih u javnome sektoru na određeno vrijeme, upozoravaju da je riječ uglavnom o mladima. Podsjećaju na pokazatelje po kojima je Hrvatska u samom europskom vrhu po stopi nezaposlenosti mladih, no ističu kako su sasvim svjesni trenutačnoga gospodarskog stanja koje je povod takvim najavama. Smatraju da je takav postupak neracionalan i s organizacijskog aspekta jer ne uvažava radno opterećenje određenih dijelova javnog sektora. Svaka racionalizacija treba početi s analizom učinaka smanjivanja zaposlenih u svakoj javnoj instituciji/poduzeću s tim da smanjenje zaposlenih u određenim dijelovima javnog sektora ne utječe dramatično na njegovu sposobnost da ispunjava svoje javne funkcije. Također upozoravaju da su mnogi koji su protekle dvije godine zaposleni u javnom sektoru na temelju ugovora na određeno vrijeme angažirani na projektima koji su financirani novcem iz Europske unije. Novac Europske unije u uvjetima smanjene javne potrošnje često može biti jedini izvor prihoda za aktivnosti kojima se održava sadašnja razina usluga ili se ona diže na višu razinu. To je prilika da se javni službenici dodatno educiraju te za nove organizacijske jedinice nužne da se podupru aktivnosti privatnoga i civilnoga sektora.

BJELOVAR - Bivši ministar turizma Damir Bajs današnjom je prisegom u bjelovarsko-bilogorskoj Županijskoj skupštini i službeno aktivirao svoj mandat županijskog vijećnika. Lani, odmah nakon parlamentarnih izbora Bajs je najavio da će se vratiti u Županijsku skupštinu i aktivirati mandat u mirovanju. Zahtjev mu je riješen 4. siječanja, a danas je svečanom prisegom i službeno potvrdio svoj mandat. Kao vijećnik Županijske skupštine, za sudjelovanje u njezinu radu kaže da neće primati naknadu. Bajs je saborski zastupnik i već prima plaću saborskog zastupnika. Kako je izjavio, on je saborski zastupnik jer je u Sabor ušao političkom odlukom. "Nema tu govora o nezakonitostima", rekao je u vezi sa zahtjevom Glavnog odbora i novog predsjednika HSS-a Branka Hrga da on umjesto Bajsa treba biti HSS-ov saborski zastupnik. Kako je rekao Bajs, mandat nije HSS-ov, nego saborskoga zastupnika, u njegovu slučaju bivšega predsjednika HSS-a Josipa Friščića, koji mu ga je i prepustio. Hrg može tražiti da mu se vrati mandat, no kaže i kako se "nikada nije dogodilo ni u jednoj stranci da nova politička garnitura pobija odluke stare."

RIJEKA - Hrvatska vlada najodgovornija je za stanje hrvatske brodogradnje te bi sada morala javnosti reći što se događa s privatizacijom "3. maja", rekao je danas na konferenciji za novinare u Rijeci politički tajnik Primorsko-goranskog saveza Nikola Ivaniš. PGS, kazao je, zabrinjavaju informacije po kojima nema novih ugovora o gradnji brodova te o višku od 1000 do 1500 radnika u riječkom brodogradilištu u takvim okolnostima, što je izneseno na sastanku ponuđača za privatizaciju "3. maja" Danka Končara s predstavnicima uprave i sindikata tog brodogradilišta protekle subote. Postavlja se pitanje ima li u Končarevoj koncepciji nastavka djelovanja '3. maja' uopće mjesta za gradnju brodova, rekao je Ivaniš. Podsjetio je da je u programu preustroja, koji je prihvatila i hrvatska vlada i Europska komisija, predviđeno smanjenje broja radnika za 300, i to uglavnom prirodnim odljevom, te je zajamčen nastavak gradnje brodova. Ivaniš je istaknuo da sindikati i javnost imaju pravo na ocjene i kritike događaja vezanih uz privatizaciju "3. maja" te da Končar ne može govoriti da se stvara neprijateljsko okruženje za njegov dolazak.

SPLIT/DUBROVNIK/ŠIBENIK - Požar na otoku Šipanu na rtu Prtuši danas je ugašen, a izgorjelo je 50 hektara trave i borove šume, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). O požaru je dojava stigla jučer nešto poslije osam sati. U 15,40 sati ugašen je i požar na području Vodica. Opožareno je oko 2,5 hektara mlade borove šume, a uz vatrogasce gasili su ga kanader i air traktor. Danas poslije 14 sati buknuo je požar u Gustirni kod Trogira, a gori trava i nisko raslinje. Na terenu su 25 vatrogasaca iz DVD-a Trogira, Marine, Slatine i Seget-Vranjica te pet vatrogasnih vozila, a požar iz zraka gasi helikopter s uređajem za gašenje.

ZAGREB - Iako mu je u dva navrata preko mađarskih vlasti uručen sudski poziv predsjednik uprave MOL-a Zsolt Hernadi danas se, prema očekivanjima, nije pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu gdje je trebao biti ispitan u slučaju "Spice". Hernadi je, naime, u Hrvatskoj osumnjičen u aferi Ina - MOL jer je, po tvrdnjama USKOK-a, bivšem premijeru Ivi Sanaderu omogućio primanje deset milijuna eura mita kako bi mađarska naftna kompanija stekla većinska upravljačka prava u Ini. Mađarsko ga je tužiteljstvo, unatoč teškim optužbama, odbilo ispitati pravdajući se zaštitom nacionalnih interesa. Sudac Siniša Pleše kazao je da je Hernadiju poziv za svjedočenje uredno uručen, ali da on nije obavijestio sud zbog čega neće doći. USKOK je Hernadijevo svjedočenje predložio jer je preko bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca upravu Podravke navodno povezao s mađarskom OTP bankom, koja je, uz MOL-ovo osiguranje, dala kredit varaždinskoj Fima grupi. Suvlasnik te tvrtke Milan Horvat jedan je od optuženih za nezakonitosti kojima je Podravka navodno oštećenana 400 milijuna kuna. Fimin kredit je plaćala Podravka, a mogao se podmiriti i dionicama Ine. Potpis na ugovor kojim je MOL jamčio za kredit stavio je menadžer te tvrtke Abel Galacz koji je za razliku od Hernadija danas došao na zagrebački sud. Kazao je da je osim s Polančecom i Horvatom kontaktirao i s tadašnjim Podravkinim direktorom Zdravkom Šestakom jer je koprivnička prehrambena tvrtka trebala pomoć zbog straha od neprijateljskog preuzimanja. No, dodao je da se, nakon gotovo četiri godine, ne sjeća detalja njihova razgovora. Ipak, prisjetio se da je ugovor koji je potpisao imao niz osiguranja, među kojima je bio i paket od oko 11 posto Podravkinih dionica. No, ustvrdio je da pritom ništa nije upućivalo na mogućnost da se bilo tko domogne Podravkinih dionica novcem te tvrtke, a uz pomoć MOL-a. Galacz je kazao da se ne sjeća čiji je prijedlog bio da Podravka svoju obvezu može podmiriti i Ininim dionicama o čemu je, kako je rekao, mogla odlučivati isključivo Podravka.

SPLIT - Požar na brdu iznad Piska, u blizini Omiša, koji se zbog jake bure rano jutros ponovno aktivirao, od 16 sati gase i dva kanadera, a vatra je dosad zahvatila oko 40 hektara stare borove šume. Zapovjednik omiškoga vatrogasnog područja Ivan Kuvačić kaže da im je "otežana kontrola požarišta jer je fronta široka", ali obiteljske kuće zasad nisu ugrožene. Osim kanadera, požar gasi oko 60 vatrogasaca iz DVD-a Imotskoga, Makarske, Lovreća i Baške Vode. Požar je buknuo jučer poslijepodne, vatrogasci su ga sinoć bili lokalizirali, ali se poslije ponoći i jutros ponovno aktivirao. Državna uprava za zaštitu i spašavanje izvijestila je da je u 16,20 sati lokaliziran požar u Gustirni, u blizini Trogira, koji je buknuo oko 14 sati. Izgorjelo je desetak hektara različitog raslinja, s vatrom se borilo 25 pripadnika DVD-a iz Trogira, Marine, Slatine i Seget Vranjica te pet vatrogasnih vozila, a iz zraka im je pomagao helikopter s uređajem za gašenje.

ZAGREB - Ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Goranka Horjan izabrana je za novu predsjednicu Europskog muzejskog foruma, koji djeluje pod pokroviteljstvom Vijeća Europe i svake godine organizira izbore za prestižnu nagradu EMYA (European Museum of the Year Award). Upravni odbor Europskog muzejskog foruma izabrao je na tu je dužnost Goranku Horjan na godišnjem sastanku održanom od 6. do 8. ožujka, u National Museums of Liverpool u Liverpoolu, priopćeno je danas iz Muzeja hrvatskog zagorja. Ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Goranka Horjan ima zapaženu međunarodnu karijeru zahvaljujući podršci velikog broja uglednih svjetskih muzealaca koji su je izabrali na rukovodeća mjesta u europskim i svjetskim muzejskim organizacijama. Horjan je dugogodišnja članica Svjetske muzejske organizacije ICOM sa sjedištem u Parizu pri UNESCO-u, a 2010. na Generalnoj konferenciji u Šangaju predstavnici 117 zemalja svijeta izabrali su je za članicu Izvršnog vijeća te organizacije s mandatom od tri godine.

RIJEKA - Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) i grad Rijeka potpisali su danas ugovor o sufinanciranju snimanja pet dokumentarnih filmova, tematski ili produkcijski vezanih uz Rijeku. Ugovorom su se obvezali uložiti po 220.000 kuna, a potpisali su ga ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Filmovi su odabrani na temelju natječaja za program javnih potreba u kulturi grada Rijeke 2012. godine. Riječ je o filmovima "Vjekoslav Vojo Radoičić" redatelja Bernardina Modrića u produkciji Istra filma, "Simke - kako je nestao dobri duh Rijeke" redateljice Ane Mušnjak u produkciji Izvan kruga, "Šta da?" redatelja i producenta Deana Lalića, "Zoffski grč" redatelja Zorana Kreme u produkciji Okodoko te "Jan Palach is not dead/Palachova djeca" redatelja Damira Janečeka u produkciji Kluba Palach.

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) priopćila je danas, suprotno tumačenju nekih medija, da je neovlašteno 'skidanje' filmova s interneta nezakonito i kažnjivo. Grupacije kinodistributera, videodistributera te kinoprikazivača HGK tvrde u priopćenju da se članak 82. Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima ne može primijeniti na skidanje nezakonitih kopija autorskih djela sa interneta, navodeći pritom da bez obzira na tehnološke promjene, autorsko pravo i dalje predstavlja temeljno ljudsko pravo priznato Općom deklaracijom o pravima čovjeka od strane Ujedinjenih Naroda. Neki mediji objavili da je prema 82. članku dopušteno za osobnu upotrebu skinuti i na magnetski medij (disketu, CD, DVD, Blue-ray, tvrdi disk) pohraniti autorsko djelo i bez dozvole autora pri čemu su filmovi navedeni kao klasična autorska djela za koje ne vrijedi iznimka kao za softver. Grupacije distributera i kinoprikazivača navode da članak 82. doista propisuje da fizička osoba može reproducirati autorsko djelo na bilo koju podlogu ako to čini za privatno korištenje koje nema izravno ili neizravno komercijalnu svrhu i nije namijenjeno ili pristupačno javnosti. Međutim, navode, kako bi fizička osoba mogla iskoristiti takvo pravo bitno je da se radi o zakonito pribavljenom autorskom djelu, a ne o nezakonitoj kopiji autorskog dijela neovlašteno distribuiranoj putem Interneta.

OSIJEK - Gradska organizacija osječkoga Crvenoga križa prošle je godine hranom, odjećom i drugim oblicima pomogla više od 3000 građana, a za ovu godinu pripremljeni su projekti vrijedni 6,8 milijuna kuna, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.

Po riječima ravnatelja osječkoga Crvenog križa Marka Đukića, prošle je godine najugroženijim građanima podijeljeno 1600 kilograma hrane, 17 tona odjeće i gotovo 1800 pari cipela. U prikupljanju i podjeli pomoći uvelike su pomogli volonteri, koji su lani odradili čak 15.000 sati, rekao je Đukić i istaknuo važnost osiguravanja besplatnog boravka za 167 djece u Centru za edukaciju u Orahovici i odmaralištu Crvenoga križa u Splitu. U pučku kuhinju prošle godine na dan je po obrok dolazilo 130 građana, a skuhano je oko 58.000 obroka. Posebna pozornost daje se radu Savjetovališta za prevenciju ovisnosti, gdje je pomoć dobilo 139 osoba. Osječki Crveni križ organizirao je i pomoć u kući za stare i nemoćne pa je 309 osoba imalo gotovo 8500 radnih posjeta.

ZAGREB - Pisac i aktivist Saša Radović danas se na početku suđenja na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu izjasnio da nije kriv za ucjenu generala i poduzetnika Ivana Čermaka. Obrana je predložila da se pribave ispisi telefonskog razgovora između Radovića i posrednika. Po pisanju nekih medija, osoba koja je bila posrednik između Radovića i Čermaka te je jedini svjedok kaznenog djela, je umirovljeni pukovnik SIS-a Tomislav Mičić. Radović je optužen da je od rujna do studenog 2011. od poznanika tražio da prenese Čermaku da se želi sastati s njim kako bi mu rekao da je za milijun eura spreman povući kaznene prijave i tužbu koje je podnio protiv njega te da će prestati javno iznositi optužbe za ratno profiterstvo za najmanje 500.000 eura. Poznanik je prenio poruke Čermaku, a 72-godišnji Radović je, kažu u odvjetništvu, nekoliko puta nazivao i požurivao poduzetnika. Pošto mu je poznanik prenio da mu je Čermak spreman odmah platiti 100.000 eura kao izraz dobre volje, a ostatak tražene svote naknadno, Radović je 16. studenog 2011. na benzinskoj postaji kod Rijeke od poznanika preuzeo omotnicu sa 100.000 eura, nakon čega je uhićen na parkiralištu kod tunela Učke.

ZAGREB - Izaslanstvo Grada Krakova posjetilo je danas zagrebačku Gradsku upravu gdje ih je primila zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, priopćila je Služba za informiranje Ureda gradonačelnika. Izaslanstvo Krakova, predvođeno opunomoćenikom gradonačelnika za poduzetništvo Janom Okonskijem, u Zagrebu boravi u povodu seminara 'Kako poslovati u Poljskoj i mogućnosti poljsko – hrvatske gospodarske suradnje u pozadini Europskoga nogometnog prvenstva EURO 2012.', koji je održan jučer u organizaciji Poljsko – hrvatske industrijske i trgovinske komore Krakov i Hrvatske gospodarske komore. Na sastanku u Gradskoj upravi bili su i počasni konzul Republike Hrvatske u Krakovu, predsjednik Poljsko – hrvatske industrijske i trgovinske komore Pawel Wlodarczyk i direktor Ureda Komore Jacenty Kowerski. Zaželjevši gostima dobrodošlicu u Zagrebu, koji s Krakovom prijateljuje već 37 godina, Pavičić Vukičević istaknula je odlične veze Zagreba, ne samo s Krakovom, nego i s Varšavom te je predstavila funkcioniranje Zagreba, s posebnim osvrtom na predškolsku djelatnost, komunalno gospodarstvo, brigu o okolišu, te visoki stupanj socijalne skrbi i zdravstva. "Puno smo ulagali u javni gradski prijevoz, a upravo sada radi se na razvoju tzv. park & ride sustava", naglasila je te podsjetila kako je Zagreb početkom mjeseca ponovno uvršten među najbolje europske gradove po mobilnosti.

ZAGREB - Zagrebački Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom od 19. ožujka počinje s provođenjem postupka revizije prava na novčanu pomoć umirovljenicima, izviješćeno je danas na internetskim stranicama Grada Zagreba. Svi korisnici pomoći obaviješteni su pismenim putem o vremenu i mjestu provođenja navedenog postupka, a dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 6101-816. Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi, pravo na novčanu pomoć umirovljenicima ostvaruju umirovljenici državljani Republike Hrvatske, koji prije podnošenja zahtjeva prebivaju na području Zagreba najmanje pet godina neprekidno, te im je ukupni mjesečni prihod jednak ili manji od 1.500 kuna mjesečno. Prema navedenoj Odluci Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom je obavezan najmanje jednom godišnje preispitati postojanje uvjeta za korištenje pomoći za sve korisnike, navodi se na internetskoj stranici Grada Zagreba.

RIJEKA - U prostoru galerije palače Garbas u riječkom Starom gradu danas je otvorena izložba natječajnih radova za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog uređenja Trga pul Vele crikve u središtu grada na kojem je prvu nagradu osvojio rad zagrebačkog arhitekta Igora Franića. Izložba obuhvaća petnaest radova pristiglih na natječaj Grada Rijeke i Društva arhitekata Rijeke raspisan u rujnu 2011. za izradu idejnog rješenja uređenja Trga koje bi trebalo pomiriti funkcionalnost javnog gradskog prostora i prezentaciju arheološkog nalazišta. Natječajem se željelo dobiti najbolje rješenje uređenja trga pred crkvom Uznesenja Blažene Djevice Marije u Starom gradu uz primjerenu prezentaciju arheoloških nalaza među kojima su najistaknutiji ostatci rimskih termi te ranokršćanske bazilike s vrijednim mozaicima. Predsjednik ocjenjivačkog suda Nenad Fabijanić podsjetio je da je na doradu poslano pet najbolje rangiranih radova koji su nudili vrlo avangardna rješenja te da je od tih radova najuspješniji bio onaj Igora Franića. Drugu nagradu osvojio je rad Nikole Bašića, a treću rad Vesne Milutin, Zorislava Petrića i Jurice Sinkovića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙