FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 22. veljače

ZAGREB, 21. veljače 2012. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 22. veljače

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o prijedlogu potvrđivanja Memoranduma o razumijevanju s Europskom unijom o sudjelovanju Hrvatske u programu EU "Kazneno pravo". Hrvatska Vlada je 1. prosinca prošle godine donijela Odluku o pokretanju postupka za sklapanje Memoranduma, potvrđivanjem kojega njegove odredbe postaju dio hrvatskog unutarnjeg pravnog poretka kao pravne osnove za sudjelovanje u programu "Kazneno pravo". Taj program dio je Općeg programa "Temeljna prava i pravda" koji je uspostavljen Odlukom Europskog parlamenta i Europskog vijeća iz veljače 2007. Hrvatski doprinos za sudjelovanje u programu planiran je u razdjelu Ministarstva pravosuđa i u 2012. bi iznosio 144 tisuće kuna, od kojih će se 90 posto financirati iz europskog programa IPA 2008., a ostatak iz hrvatskog proračuna (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - "Opstojnost proizvodnje mlijeka", naziv je tematske sjednice saborskog Odbora za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj. Pozvani su predstavnici Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka, Hrvatske poljoprivredne komore i Ministarstva poljoprivrede (11 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - U Ministarstvu kulture bit će predstavljen program "Festivala Hrvatske u Francuskoj 2012." na kojemu se Hrvatska, u sklopu manifestacije Kulturna sezona, predstavlja kao prva zemlja jugoistočne Europe. Projekt će predstaviti ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, francuski veleposlanik u Hrvatskoj Jerome Pasquier, hrvatska izbornica Seadeta Midžić i drugi (11 sati, Ministarstvo kulture, Runjaninova 2).

ZAGREB - Gradski ured za zdravstvo i branitelje priređuje u suradnji s Poliklinikom za bolesti dišnog sustava obilježavanje Hrvatskog dana nepušenja - Dana bez duhanskog dima. Građani će na konferenciji za novinare biti obaviješteni o početku besplatnih preventivnih pregleda u sklopu programa ranog otkrivanja raka pluća i bronha na području Zagreba. Govorit će gradonačelnik Milan Bandić, ravnateljica Poliklinike za bolesti dišnog sustava Alma Rožman i drugi (10 sati, Trg Stjepana Radića 3).

ZAGREB - Svečano obilježavanje Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK) u Zagrebu (12 sati, predvorje knjižnice, Hrvatske bratske zajednice 4).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙