FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kotromanović primio slovenskog veleposlanika

ZAGREB, 13. ožujka 2012. (Hina) - Hrvatski ministar obrane Ante Kotromanović primio je u utorak u nastupni posjet slovenskog veleposlanika u Hrvatskoj Vojka Volka, a dvojica dužnosnika su se suglasila da je bilateralna obrambena suradnja uspješna te da postoji zajednički interes unaprijeđenja suradnje na svim područjima, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Kotromanović je istaknuo da dvije zemlje saveznice u NATO-u dijele zajedničke interese u osiguravanju stabilnosti i sigurnosti regije, kao i iskustva koja mogu podijeliti s drugim zemljama u pristupanju NATO-u i EU-u.

Prema priopćenju, bilo je riječi o dosadašnjim iskustvima sudjelovanja u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama, pri čemu je istaknuto zadovoljstvo zbog zajedničkog angažmana u Školi vojne policije u Kabulu u Afganistanu gdje u obuci afganistanskih snaga sigurnosti sudjeluju i hrvatski i slovenski mentori te oni iz drugih zemalja regije.

Razgovaralo se i o mogućnostima suradnje kroz NATO koncept "Pametne obrane" (Smart defense), odnosno o mogućnostima korištenje raspoloživih resursa kroz zajedničku suradnju na razvoju sposobnosti, stoji u priopćenju MORH-a

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙