FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Kotromanović s veleposlanikom Azerbajdžana o obrambenoj suradnji

ZAGREB, 2. ožujka 2012. (Hina) - Hrvatski ministar obrane Ante Kotromanović primio je u petak veleposlanika Republike Azerbajdžan u RH Kamila Hasijeva s kojim je razgovarao o obrambenoj suradnji, priopćeno je iz MORH-a.

Tom prigodom veleposlanik Hasijev je čestitao ministru Kotromanoviću na imenovanju, istaknuvši kako se nada da će se, uz već ranije otvaranje veleposlanstva Azerbajdžana u Hrvatskoj, ali i skorašnje imenovanje počasnog konzula RH u Bakuu, to odraziti i na unaprijeđenje suradnje dviju zemalja na obrambenom planu.

Kotromanović je istaknuo kako se nada da će vojno-tehnička suradnja dviju zemalja biti intenzivnija u narednom razdoblju te je predložio i organiziranje dana hrvatske vojne industrije u Azerbajdžanu gdje bi se prezentirali hrvatski proizvođači.

Kotromanović i Hasijev razgovarali su također o stanju u regijama u kojima se nalaze dvije države, kao i aktivnostima dviju zemalja u međunarodnim mirovnim misijama, s posebnim osvrtom na misiju ISAF u kojoj Azerbajdžan i Hrvatska imaju pripadnike svojih oružanih snaga, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙