FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 10. ožujka 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

ZAGREB - Opći sabor Hrvatske stranke prava (HSP) dr. Ante Starčević danas bira stranačko vodstvo na mandat od četiri godine, a jedini kandidat za predsjedničku dužnost je sadašnja predsjednica te stranke i saborska zastupnica Ruža Tomašić. Na Drugom općem saboru u Zagrebu se okupilo oko tisuću izabranih izaslanika s područja županija, Zagreba, Bosne i Hercegovine te iseljeništva. Oni će izabrati i zamjenika predsjednice, dopredsjednike i članove te vodstvo i članove drugih stranačkih tijela. Izaslanici bi trebali usvojiti i izmjene Statuta te deklaraciju. Izborni sabor održava se nakon parlamentarnih izbora na kojima je ta stranka osvojila jedan zastupnički mandat i njezinih unutarstranačkih izbora. Vodstvo HSP-a dr. Ante Starčević najavilo je da želi do idućih parlamentarnih izbora okupiti sve stranke, udruge i pojedince pravaškog svjetonazora na svepravaškom saboru kako bi se izabralo vodstvo koje će, kako se ističe, znati čuvati i štititi nacionalne interese Hrvatske i građana.

SPLIT - Članica splitskog HDZ-a Sanja Bilač u današnjoj je pisanoj izjavi dostavljenoj medijima istaknula kako predsjednica stranke Jadranka Kosor jest naredila njeno isključenje iz HDZ-a nakon što je ona nedavnim otvorenim pismom zatražila ostavku Kosor. "Naredila je moje isključenje iz stranke, ali kao i uvijek do sada pere ruke kao Poncije Pilat i prepušta da to netko drugi uradi za nju. Sigurna sam da se dogodila prijelomna točka koja neće zaustaviti demokratizaciju u stranci", navodi Bilač u svojoj pisanoj izjavi, kojom poziva članstvo da se "dostojanstveno, hrabro i odlučno izbori za HDZ kakav želimo". "Poštujem instituciju predsjednika stranke, ali gospođa Kosor očito ne razumije razinu koju obnaša. Između mene i nje postoji ideološka razlika", navodi Bilač. Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor je prije dva dana odbacila tvrdnje da je naredila da se Sanju Bilač zbog otvorenoga pisma izbaci iz stranke.

ZAGREB - U Zagrebu je proširena zona zabrane držanja domaćih životinja zbog urbanizacije područja na kojima je držanje domaćih životinja bilo dozvoljeno. Područje zabrane držanja domaćih životinja prošireno je najviše u istočnom Novom Zagrebu, Črnomerecu, Podsusedu - Vrapču, Gornjoj Dubravi i Sesvetama, rekao je za Hinu pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk. Novu "Naredbu o određivanju područja grada Zagreba na kojima se dopušta držanje domaćih životinja" donio je gradonačelnik Milan Bandić, a u njenom sastavu je i karta s granicama u kojima nije dozzvoljeno držanje domaćih životinja. Trebala bi stupiti na snagu do kraja mjeseca, a rok za njezinu primjenu je kraj godine.

ZAGREB - Noćas oko dva sata u pothodniku Importanne centra u centru Zagreba nožem je ubijen 55-godišnjak, a za ubojstvo osumnjičeni 52-godišnjak priveden je na kriminalističko istraživanje, izvijestila je zagrebačka Policijska uprava na današnjoj konferenciji za novinare. Ubojstvo se dogodilo nakon svađe i tučnjave, a osumnjičenog 52-godišnjaka, koji je bio pod utjecajem alkohola, policija je pronašla u neposrednoj blizini lakše ozlijeđenog te ga je privela na kriminalističko istraživanje. U krvi mu je izmjereno 1,8 promila alkohola. Sukob je vidjelo nekoliko ljudi, a i trgovački centar u kojem se ubojstvo dogodilo ima video nadzor, što će pomoći u rasvjetljavanju tog ubojstva.

KRAPINA - U prometnoj nesreći koja se noćas dogodila u Jezeru Klanječkom smrtno je stradao 20-godišnji mladić, a ozljede opasne za život zadobio je 35-godišnjak, priopćila je jutros krapinsko-zagorska policija. Automobil u kojem su bili zbog neprilagođene brzine sletio je s ceste i prevrnuo se oko 1,30 sati u mjestu Jezeru Klanječkom u općini Veliko Trgovišće. Obojica ozlijeđenih prevezeni su u Opću bolnicu Zabok, gdje je od posljedica zadobivenih ozljeda 20-godišnjak umro. Policija utvrđuje tko je vozio automobil.

ZAGREB - Predstava "Krletka" francuskog glumca, redatelja i dramatičara Jeana Poireta, koja je praizvedena prije četrdesetak godina u Parizu te je imala više od dvije tisuće izvedbi, večeras će premijerno biti izvedena zagrebačkom Satiričkom kazalištu Kerempuh, u režiji Krešimira Dolenčića. "Krletka" spada u vrhunce žanra bulevarske komedije i kao takva pruža intrigantan zaplet, obilje zabuna i slikovite karaktere, ističe se u najavi predstave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙