FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: pritvor za četvero pripadnika HOS-a

MOSTAR, 24. veljače 2012. (Hina) - Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je u petak prijedlog državnog odvjetništva te zemlje i odredio jednomjesečni pritvor protiv četvero bivših visokih dužnosnika i pripadnika HOS-a osumnjičenih za ratne zločine nad Srbima na području Hercegovine na početku rata u BiH 1992. godine.

Sud BiH je odredio pritvor kako osumnjičeni ne bi mogli ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, priopćeno je iz suda BiH. Po nalogu državnog odjela iz posebnog odjela za ratne zločine državnog odvjetništva BiH, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su početkom ovoga tjedna bivšeg zapovjednika logora Dretelj Srećka Hercega iz Ljubuškog, te stražare i pripadnike HOS-a Ivana Medića, Marinu Grubišić-Fejzić iz Čapljine i Ivana Zeleniku iz Širokog Brijega.

Državno odvjetništvo BiH tereti osumnjičene da su u svibnju 1992. godine zlostavljali, mučili, premlaćivali, silovali i seksualno zlostavljali zatočenice i zatočenika srpske nacionalnosti s područja Čapljine.

Po priopćenju državnog odvjetništva BiH više je srpskih civila, koji su bili nezakonito zatočeni, umrlo od posljedica zlostavljanja i premlaćivanja, a nekima se nakon odvođenja iz ćelija izgubio svaki trag.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙