FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HND-ov natječaj za najbolje novinarske radove u prošloj godini

ZAGREB, 24. veljače 2012. (Hina) - Natječaj Hrvatskoga novinarskog društva (HND) za najbolje novinarske radove u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2011. bit će otvoren do 28. veljače ove godine do kada se kandidati mogu prijaviti i predati radove.

U današnjem priopćenju HND podsjeća da će se, na temelju Statuta HND-a, Pravilnika o novinarskim nagradama HND-a, Pravilnika o nagradi "Novinar godine" te Kriterija i postupka za dodjelu nagrade na životno djelo dodijeliti nagrade u pet kategorija.

Tako će se dodijeliti - nagrada za životno djelo "Otokar Keršovani", nagrada "Novinar godine" te godišnje nagrade "Marija Jurić-Zagorka" u četiri kategorije - pisano, radijsko, televizijsko i istraživačko novinarstvo.

Dodijelit će se i nagrada za snimateljski prilog na televiziji "Žarko Kaić" te nagrada za novinsku fotografiju "Nikša Antonini".

Kako se navodi, za nagrade autore mogu predlagati svi pojedinci, svi ogranci, zborovi i županijska vijeća, uredništva, članovi HND-a, te ocjenjivačke skupine, Izvršni odbor HND-a i sami autori.

Uz obrazloženi prijedlog, kandidati i predlagači dužni su priložiti fotokopije objavljenih radova, odnosno CD ili DVD snimljenih i objavljenih radijskih i televizijskih priloga i emisija, a fotoreporteri, osim dokaza o objavljenoj fotografiji, i fotografiju veličine najmanje 18 puta 24 centimetra.

Podsjeća se da se novinarske nagrade sastoje od priznanja i pripadajućega novčanog iznosa pa će tako dobitniku nagrade Otokar Keršovani pripasti 15.000 kuna, dobitniku nagrade Novinar godine 8000 kuna, a dobitnicima nagrada "Marija Jurić-Zagorka", "Žarko Kaić" i "Nikša Antonini" pripast će iznos od po 5000 kuna.

Radovi i prijave šalju se na adresu - Hrvatsko novinarsko društvo, Natječaj za 2011. godinu, 10000 Zagreb, Perkovčeva 2.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙