FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adidas očekuje rekordnu dobit i u 2012. zahvaljujući OI

FRANKFURT, 7. ožujka 2012. (Hina/AFP) - Njemački proizvođač sportske opreme Adidas izvijestio je u srijedu da je u prošloj godini ostvario rekordnu dobit zahvaljujući jakoj potražnji za njegovim brandom a nada se da će je ove godine i premašiti zahvaljujući Olimpijskim igrama u Londonu.

Adidas u priopćenju navodi da mu je neto dobit u prošloj godini porasla za 18 posto na 671 milijun eura a dobit po dionici iznosila je rekordna 3,2 eura.

Operativna dobit porasla je za 13,1 posto na 1,011 milijardu eura, na temelju 11,3-postotnog povećanja prihoda koji su iznosili 13,344 milijarde eura.

"Ostvarili smo najvišu stopu organskog rasta (prodaje) od 2006.", pohvalio se izvršni direktor Herbert Hainer.

"Napredovali smo na području poboljšanja profitabilnosti. I završili smo godinu s odličnom bilancom", zaključio je.

Ovogodišnje Olimpijske igre u Londonu i Europsko nogometno prvenstvo omogućit će Adidasu dobre uvjete za dosezanje rekordnih rezultata i u ovoj godini, izjavio je izvršni direktor.

"Započeli smo 2012. puni energije i potpuno spremni za još jednu sjajnu godinu za našu grupu. Velike sportske događaje uvijek okružuju velika strka i uzbuđenje a nema većih od Olimpijskih igara u Londonu 2012. i UEFA-inog EURA ", kazao je.

"Svi smo spremni za nove rekorde i nastavljeni zamah", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙