FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGŽ: za poduzetnika kreditni potencijal od 25 milijuna kuna

RIJEKA, 27. veljače 2012. (Hina) - Za programe kreditiranja "Poduzetnik u turizmu" i "Poduzetnik u Primorsko-goranskoj županiji" u 2012. osiguran je kreditni potencijal od ukupno 25 milijuna kuna, a županija će subvencionirati kamate s ukupno 5,5 milijuna kuna, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u sjedištu te županije.

Za program "Poduzetnik u turizmu" osiguran je kreditni potencijal od pet milijuna kuna, a za program "Poduzetnik u Primorsko-goranskoj županiji" kreditni potencijal od 20 milijuna kuna.

Obnašatelj dužnosti župana Vidoje Vujić izrazio je zadovoljstvo što županija u krizi i bez sudjelovanja ministarstava nastavlja podupirati poduzetnike kako bi se spasila ili obnovila radna mjesta u poduzećima koja su opstala. Dodao je da će se županija uključiti i u kreditne programe koje će podupirati mjerodava ministarstva.

Kreditni programi provest će se u suradnji s tri poslovne banke - Erste & Steiermarkische bankom, Privrednom bankom Zagreb i Reiffeisen bankom.

S bankama je za oba programa dogovorena kamatna stopa od 6 posto. Veći dio kamate subvencionirat će županija pa će kamatna stopa za krajnje korisnike biti 2 posto. Za ulaganja u turizam na području Gorskog kotara županija će dodatno sufinancirati kamatu, koja će biti jedan posto.

Zajam u sklopu programa "Poduzetnik u turizmu" može se dobiti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje kapaciteta koje neće narušiti tradicijske vrijednosti primorske i goranske autohtone gradnje te za nabavku opreme ili dijelova opreme.

Najmanji zajam može biti 100.000 kuna, a najveći milijun kuna. Rok otplate je do 10 godina s uključenim počekom do dvije godine.

Zajam iz programa "Poduzetnik u Primorsko-goranskoj županiji" moći će se koristiti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, nabavku opreme ili dijelova opreme, za obrtna sredstva do 20 posto zajma te za trajna obrtna sredstava do 15 posto iznosa zajma.

Najmanji zajam može biti 100.000 kuna, najveći dva milijuna kuna, a rok otplate je također 10 godina s uključenim počekom od dvije godine.

Pročelnik županijskog Odjela za turizam, poduzetništvo i poljoprivredu Berislav Tulić kazao je da je za sve kreditne programe, koje je do sada poduprla županija, bio osiguran kreditni potencijal od oko 600 milijuna kuna, a da je županija financirala oko 40 milijuna kuna kamata.

Oko 1100 odobrenih zajmova omogućilo je otvaranje oko 1500 radnih mjesta.

Tulić je još rekao da se u slučaju da poduzetnik ne vraća zajam prekida subvencioniranje kamate te da 7 do 8 posto poduzetnika do sada nije uredno vraćalo zajmove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙