FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šest trofeja riječke Liburnije

ZAGREB, 3. ožujka 2012. (Hina) - U hotelu "Four points" u subotu je održana redovna godišnja skupština Hrvatskog šahovskog saveza (HŠS), kojoj je nazočilo 30 delegata županijskih šahovskih saveza. Svi izvještaji Izvršnog odbora jednoglasno su prihvaćeni, kao i financijski plan za ovu godinu u kojoj HŠS obilježava 100. obljetnicu utemeljenja i uspješnog djelovanja, te u svibnju organizira Mitropa kup - tradicionalno ekipno natjecanje srednjeeuropskih zemalja.

Na Skupštini su proglašeni najuspješniji klubovi i pojedinci u prošloj godini, a kuriozitet je da je čak 6 od 12 trofeja otišlo u riječku "Liburniju", koja je osvojila državno prvenstvo u seniorskoj, ženskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, Borka Frančišković je izborila četvrti uzastopni naslov prvakinje Hrvatske, a Matija Ostović postao je juniorski prvak Hrvatske u konkurenciji do 17 godina.

Najbolje kadetkinje u prošloj godini imao je ŠK "Polet" iz Buševca, najbolji senior bio je član zagrebačke "Mladosti" Ante Brkić, najbolji junior Saša Martinović iz zadarskog "Caspera", najbolja juniorka Ana Iveković iz ŠK "Podsused", a najbolja kadetkinja Tamara Ljikar iz ŠK "Vukovar 91.".

Prvi puta proglašen je i najbolji rješavač šahovskih problema. To je bio Marko Filipović, koji je na Otvorenom turniru europskog prvenstva osvojio peto mjesto, a na svjetskoj ranglisti trenutačno je 25.-ti!

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙