FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Rajna Šargač nadomak naslova

TOPUSKO, 11. veljače 2012. (Hina) - U 8. kolu Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u Topuskom Rajna Šargač je pobjedom nad Tamarom Ljikar napravila još jedan veliki korak prema prvom mjestu jer Mirjana Medić nije uspjela svladati Anu Iveković, a Ana Berke je neočekivano izgubila od Snježane Bažaj-Bočkai.

Rajna Šargač je iskoristila nepreciznu igru svoje suparnice i prodorom centralnog pješaka na sedmi red ostvarila lako dobivenu poziciju. Mirjana Medić je postigla nešto bolju igru protiv Ane Iveković, ali je pritiskom na slabog f-pješaka bijela ostvarila dinamičku ravnotežu, pa je remi bio neminovan. Ana Berke je na tragičan način izgubila od Snježane Bažaj-Bočkai. U središnjici je postigla nadmoćnu poziciju, ali nije pronašla pravi plan i na kraju je previdjela lukav taktički udar poslije kojeg je ostala bez kvalitete. Šokirana previdom slabo se branila i neočekivanim porazom oprostila se od utrke za naslov prvakinje. Tihana Iveković je pružila jak otpor Borki Frančišković, ali je na kraju u komplikacijama izgubila kvalitetu. No, Riječanka je propustila dobitak u završnici i novim remijem definitivno se oprostila od obrane naslova. Odluka o naslovu prvakinje pada u posljednjem kolu u izravnom susretu između Mirjane Medić i Rajne Šargač. Eventualnom pobjedom Mirjana Medić bi ne samo dostigla, nego i prestigla Rajnu Šargač jer bi imala bolji rezultat prema igračicama iz "gornje kuće".

Rezultati 8. kola:

Berke - Bažaj-Bočkai 0:1, T. Iveković - Frančišković remi, A. Iveković - Medić remi, Šargač - Ljikar 1:0. Slobodna je bila Zrinka Deur-Šarić.

Poredak prije posljednjeg kola:

Šargač 6 bodova, Medić 5, Frančišković i Berke po 4,5, Bažaj-Bočkai 3,5, Deur-Šarić 3, A. Iveković i T. Iveković po 2,5, Ljikar 0,5 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙