FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Berke pobijedila Medić

TOPUSKO, 9. veljače 2012. (Hina) - U 6. kolu Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u Topuskom braniteljica naslova Borka Frančišković zabilježila je četvrti remi i još više zaostala u utrci za prvo mjesto.

U partiji sa Zrinkom Deur-Šarić nije uspjela zaoštriti igru i Omišanka je nizom izmjena postigla jednaku topovsku završnicu. U prvi plan je izbila Ana Berke, koja je iskoristila nepreciznu igru Mirjane Medić i nanijela joj prvi poraz. Mirjana je nepotrebno otvorila igru u centru i dala pješaka, a onda je previdom jednostavnog taktičkog udara izgubila dvije lake figure za topa, što je Berke lako pretvorila u pobjedu. Rajna Šargač je u Ani Iveković naišla na tvrd orah. Tek u završnici uspjela je osvojiti pješaka i postići novu pobjedu usprkos raznobojnim lovcima. Tamara Ljikar uzela je Tihani Iveković "otrovnog" pješaka i ostavila kralja bez obrane, pa nije mogla zaustaviti matni napad.

Rezultati 6. kola:

Deur-Šarić - Frančišković remi, Berke - Medić 1:0, T. Iveković - Ljikar 1:0, A. Iveković - Šargač 0:1. Slobodna je bila Snježana Bažaj-Bočkai.

Poredak na ljestvici:

Šargač 5(+) bodova, Berke 4,5, Medić 3,5, Frančišković 3, Bažaj-Bočkai 2,5, T. Iveković 2, Deur-Šarić 2(+), A. Iveković 1,5, Ljikar 0(+).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙