FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije u Istri

PULA, 1. ožujka 2012.(Hina) - Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije sa županom Darkom Korenom i križevačkim gradonačelnikom Brankom Hrgom na čelu boravi u dvodnevnom posjetu Istri.

Nakon današnjeg sastanka u Puli, domaćin - istarski župan Ivan Jakovčić i župan Darko Koren izvijestili su novinare o međužupanijskoj suradnji na dva projekta.

Kako je rečeno, gosti su od predstavnika Trgovačkog društva "Kaštijun" željeli doznati više o korištenju novca iz europskih pretpristupnih fondova za izgradnju centra za gospodarenje otpadom Kaštijuna jer se i u Koprivničko-križevačkoj županiji gradi sličan centar za gospodarenje otpadom.

Križevački gradonačelnik Branko Hrg domaćinima je predstavio projekt "Zeleni krovovi" kojim, u suradnji s novigradskom tvrtkom "Solaris", koja proizvodi fotonaponske solarne panele, žele potaknuti Križevčane na proizvodnju struje od sunčeve energije.

"Od Istre možemo mnogo naučiti jer je ona uistinu hrvatska Kalifornija i uzor mnogim hrvatskim županijama", rekao je župan Koren.

U sklopu posjeta Istarskoj županiji, predsjednik HSS-a i križavački gradonačelnik Branko Hrg sastao se i predsjednikom IDS-a Ivanom Jakovčićem.

U izjavi novinarima podsjetili su da su upravo te dvije stranke devedesetih godina bile jedna od prvih koalicija u Hrvatskoj, što, kako su istaknuli, "samo dokazuje kako tragovi suradnje IDS-a i HSS-a postoje još od početka demokracije u Hrvatskoj".

Današnji razgovori također su dokazali da te dvije stranke mogu surađivati i u budućnosti, istaknuo je Hrg i dodao da će HSS "postati modernija stranka u skladu s vremenom u kojemu živimo te, kako je rekao, "malo liberalnija stranka nego što je to bio slučaj do sada, otvorena za suradnju sa svim ostalim strankama u Hrvatskoj".

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić rekao je kako su odnosi HSS-a i IDS-a imali uspone i padove te da su sada, nakon deset godina, ponovno u usponu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙