FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo IDS-a u Bruxellesu s predsjednikom ELDR-a

PULA, 29. veljače 2012.(Hina) - Izaslanstvo IDS-a s potpredsjednikom stranke Borisom Miletićem na čelu, koje je od jučer u posjetu Bruxellesu, sastalo se danas s predsjednikom Europske liberalne stranke (ELDR) Grahamom Watsonom u sjedištu ELDR-a u Bruxellesu, priopćio je večeras IDS.

Tema sastanka bila je jačanje suradnje između IDS-a i ELDR-a u uvjetima ulaska Hrvatske u Europsku uniju te mogućnosti za umrežavanje i povezivanje s drugim regionalnim strankama iz Europe. Tijekom razgovora predstavnike IDS-a zanimalo je kakva je perspektiva brodogradnje u Europskoj uniji i kakvo je stajalište liberala o tom pitanju.

Kako se navodi u priopćenju, predsjednik ELDR-a Watson izrazio je potporu IDS-u u njegovim nastojanjima na području regionalizacije i decentralizacije zemlje te je istaknuo kako "regionalna razina vlasti mora imati važnu ulogu u modernoj strukturi upravljanja u Europskoj uniji".

Na sastanku je bilo riječi i o organizaciji zajedničkih međunarodnih događaja pa će tako IDS ove godine uz financijsku potporu ELDR-a organizirati 3. međunarodnu liberalnu konferenciju, a iduće godine IDS će biti domaćin ELDR Councila, jednog od najvećih međunarodnih političkih događaja koji će se organizirati u Hrvatskoj.

Tijekom dana izaslanstvo IDS-a sastalo se i sa zamjenicom glavnog tajnika Odbora regija Johannom Lidblom te sa zamjenicom voditelja misije Republike Hrvatske u Bruxellesu Zrinkom Ujević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙