FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 14. veljače

ZAGREB, 13. veljače 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska - za utorak, 14. veljače:

ZAGREB - Prva sjednica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Hrvatskog sabora. Na dnevnom redu je Izvješće o radu državnih odvjetništava u 2010. godini (12 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Svečano otvaranje novog krila Klinike za tumore. Prostor će otvoriti ministar zdravlja Rajko Ostojić u pratnji zamjenika Marijana Cesarika (11 sati, Klinika za tumore, Ilica 197).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske seljačke stranke (HSS). Predsjednik HSS-a Branko Hrg i potpredsjednici stranke govorit će o Državnom proračunu za 2012. s posebnim naglaskom na poljoprivrednu politiku i ravnomjerni razvoj RH (10 sati, središnjica HSS-a, Zvonimirova 17/I).

POREČ - Svečani prijem povodom obilježavanja 22. obljetnice od osnutka Istarskog demokratskog sabora (IDS). Na svečanosti će se obratiti predsjednik stranke Ivan Jakovčić (18 sati, hotel Laguna Molindrio, Zelena laguna).

OSIJEK - Stručni skup "Što za djecu znači Europska konvencija o ostvarivanju dječjih prava" u organizaciji pravobraniteljice za djecu, a u suradnji s Hrvatskom odvjetničkom komorom. Uz pravobraniteljicu Milu Jelavić, na skupu će govoriti profesorice s pravnih fakulteta Dubravka Hrabar, Aleksandra Korać Graovac i Branka Rešetar te predstavnici Hrvatske odvjetničke komore i drugi stručnjaci iz redova sudaca, odvjetnika, socijalnih radnika i psihologa. Stručni skup namijenjen je edukaciji odvjetnika, socijalnih radnika i drugih stručnjaka čija je profesionalna zadaća osigurati zaštitu prava i interesa djece u praksi (13 sati, Hotel Osijek, Šamačka 4).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Stvarnost ili žudnja" remek-djela iz zbirke Vinka Peričića u Galeriji Klovićevi dvori. Izložba djela europskih umjetnika iz Spomen-zbirke Vinka Perčića, koja je 1989. donirana Gradu Zagrebu, a trajno je smještena u Galeriji Klovićevi dvori, nastoji naznačiti smjernice pristupa istraživanju, atribuciji i klasifikaciji tog specifičnog segmenta zbirke. Nakon dva desetljeća, Zbirka je pred upisom u Registar zaštićenih kulturnih dobara RH (19 sati, Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4).

ZAGREB - Prezentacija rezultata istraživanja hrvatskog tržišta knjiga koje su od GFK Hrvatska zajednički naručili udruga Knjižni blok i Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske, a uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i Hrvatske gospodarske komore. GFK Hrvatska je istraživanje proveo tijekom prosinca 2011., a na prezentaciji će biti interpretirani i prokomentirani rezultati istraživanja (12 sati, dvorana Centra za dječju knjigu, Knjižnica grada Zagreba, Starčevićev trg 4).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙